Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 25.10.18

GRS v treh akcijah
Predviden razvoj vremena

Ob 15.05 se je pri sestopu s Staničevega vrha v grapo proti Repovem kotu v občini Kamnik poškodovala alpinistka. Reševalna akcija helikopterja Slovenske vojske je bila zaradi premočnega vetra prekinjena. Na klasični način jo rešujejo reševalci GRS Kamnik in Ljubljana.

Ob 17.29 je v naselju Potoče, občina Preddvor, plezalec padel z plezališča in si poškodoval nogo. Reševalci GRS Kranj, gasilci JZ GRS Kranj in PGD Preddvor so poškodovano osebo oskrbeli ter jo prenesli do reševalcev NMP Tržič.

Ob 14.22 se je v gozdu pri naselju Podgora v občini Gorenja vas - Poljane pri gozdarskih opravilih prevrnil traktor v katerem je ostala ukleščena oseba. Gasilci PGD Škofja Loka in Trebija ter reševalci GRS Škofja Loka so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom rešili poškodovano osebo, nudili pomoč reševalcem NMP Škofja Loka pri oskrbi ter z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine. Aktivirana je bila tudi dežurna ekipa HNMP in posadka helikopterja SV, vendar njihova pomoč ni bila potrebna.

Predviden razvoj vremena

V četrtek bo sprva zmerno do pretežno oblačno, sredi dneva in popoldne pa povečini sončno. Le v severnem delu Primorske se bo pooblačilo, ponekod v Posočju bo popoldne občasno rosilo ali rahlo deževalo. Zapihal bo jugozahodni veter.
V petek bo v severni in vzhodni Sloveniji delno jasno. Drugod bo pretežno oblačno, predvsem v hribovitem svetu zahodne Slovenije bo občasno deževalo. Pihal bo jugozahodni veter.
V soboto bo pretežno oblačno. Na severozahodu države bodo pogoste padavine, deloma nevihte, dež pa se bo občasno razširil tudi na južne in osrednje kraje. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob morju jugo.
V nedeljo bo oblačno in deževno, vmes bodo tudi močnejši nalivi. Ob morju bo še pihal jugo.

25.10.2018

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27531

Informacije

Informacije