Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 14.09.18

GRS v treh akcijah
Predviden razvoj vremena

Ob 9.43 sta se na Dolgem hrbtu, občina Jezersko, alpinista zaplezala in nista mogla varno sestopiti iz alpinistične smeri. Aktivirani so bili gorski reševalci GRS Jezersko, GRS Bohinj in posadka s helikopterjem SV z združeno ekipo GRS – HeNMP na krovu. Zaplezana alpinista so z vitlom potegnili iz stene in ju odpeljali v dolino.

Ob 13.42 je na markirani planinski poti na Grintovec, občina Preddvor, planinka padla in si poškodovala glavo. Aktivirani so bili gorski reševalci GRS Kranj, GRS Bohinj ter posadka s helikopterjem Slovenske vojske z združeno ekipo GRS – HeNMP in GRS na krovu. Planinko so oskrbeli in odpeljali v SB Jesenice.

Ob 10.40 je na vzletišču za zmajarje na vzpetini Vrše pri Volčah, občina Tolmin, zmajar takoj po vzletu strmoglavil in se pri tem poškodoval, zmaj pa je pristal na drevesih. Posredovali so gorski reševalci GRS Tolmin. Zmaja so z vrvno tehniko spustili z drevesa, poškodovanega zmajarja pa so na pregled v ZD Tolmin odpeljali njegovi kolegi. Reševalci NMP Tolmin so ga po pregledu odpeljali na zdravljenje v bolnišnico v Šempeter.

Predviden razvoj vremena

V petek bo sprva delno jasno, po nekaterih nižinah se bo zjutraj zadrževala megla. Popoldne bo oblačnost naraščala, pojavljati se bodo začele plohe in nevihte. Plohe in nevihte se bodo nadaljevale tudi ponoči, proti jutru pa bodo padavine oslabele in večinoma ponehale.
V soboto se bo postopno delno zjasnilo. Sredi dneva in popoldne bodo še nastale posamezne plohe, na Primorskem je možna tudi kakšna nevihta.
V nedeljo bo na Primorskem večinoma sončno, drugod zjutraj in dopoldne zmerno do pretežno oblačno, pade lahko tudi kakšna kaplja dežja. Popoldne se bo jasnilo.
V ponedeljek bo večinoma sončno, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Popoldne v gorskem svetu ni izključena kakšna ploha.

14.09.2018

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27532

Informacije

Informacije