Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Poškodovani lovec

Samo dva dni zatem, ko smo v Socerbu reševali padalca, je ponovno pozvonil telefon z novo nalogo – na Nanosu se je poškodoval lovec v lovu na gamse.

Javljeno je bilo, da se nahaja nekje na sredini Janezove poti na Nanos (pot, ki se od klasične, strme poti odcepi v levo in poteka strmo najprej skozi gozd in v vršnem delu travnik ter izstopi na robu med cerkvijo Sv. Hieronima in Vojkovo kočo), vendar ne na sami poti, temveč približno sto metrov izven le-te. Do njega smo se reševalci odpravili v dveh ekipah, trije smo pristopili z vrha, ostala ekipa pa iz doline.

Lovec si je ob zdrsu poškodoval nogo in ker bi bilo klasično reševanje izredno zahtevno in za poškodovanca preveč naporno, smo za pomoč zaprosili helikoptersko ekipo. Iz helikopterja sta se spustila reševalec letalec in zdravnik, ki je poškodovanega pregledal in dodatno oskrbel, nato pa je bil imobiliziran na zajemalnih nosilih in v helikopterski vreči odpeljan v Univerzitetni klinični center Ljubljana na nadaljnjo zdravljenje.

To je bila že četrta intervencija GRS v zadnjih štirinajstih dneh na primorskem in druga v zadnjih treh dneh, v kateri je moral posredovati helikopter.

Napisala: Helena Škrl
Fotografije: Branko Kobal
Vir: GRS Ljubljana

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije