Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 09.08.18

GRS v šestih akcijah
Predviden razvoj vremena

Ob 16.37 si je pri sestopu s planine Voje v koritih Mostnice, občina Bohinj, planinec poškodoval gleženj. Gorski reševalci GRS Bohinj so poškodovanemu planincu imobilizirali poškodovan gleženj in ga prepeljali v dolino.

Ob 11.12 je v Studorju v občini Bohinj padla kolesarka in se poškodovala. Posredovala sta gorska reševalca GRS Bohinj in prepeljala poškodovanko v ZD Bohinj.

Ob 17.11 se je pod naseljem Otlica, občina Ajdovščina, na težko dostopni gozdni poti pri padcu s kolesom poškodoval gorski kolesar. Udeleženci spusta so poškodovancu nudili prvo pomoč do prihoda gorskih reševalcev GRS Tolmin, skupina Ajdovščina, ki so ga na kraju oskrbeli. V UKC Ljubljana pa sta ga prepeljala s helikopterjem posadka helikopterja Slovenske vojske in dežurna ekipa GRS Brnik.

Ob 17.49 sta posadka helikopterja Slovenske vojske in dežurno ekipo GRS na Brniku s helikopterjem prepeljali obolelo osebo iz Cerkna v UKC Ljubljana.

Ob 7.30 sta na območju Krivčeva, občina Kamnik, gorska reševalca GRS Kamnik v sodelovanju s policijo iskala pogrešano osebo. Našli so nekaj dokumentov in oblačil, osebe niso našli.

Ob 06.45 se je na območju Ojstrice v občini Dravograd pričela iskalna akcija za pogrešano osebo. Akcije so se poleg policije udeležili tudi gorski reševalci GRS Koroške s psom za iskanje pogrešanih oseb ter GRS Maribor – enota Radlje ob Dravi in enota Slovenj Gradec, s tremi psi. Pri iskanju so sodelovali tudi gasilci PGD Dravograd, PGD Trbonje, PGD Libeliče ter PGD Šentjanž. Osebe na omenjenem območju niso našli.

Predviden razvoj vremena

V četrtek bo povečini sončno, popoldne je možna kakšna vročinska nevihta. Pihal bo povečini šibak veter južnih smeri. Ponoči bo pretežno jasno, le na zahodu lahko nastane kakšna nevihta.

V petek dopoldne bo večinoma sončno. Popoldne se bodo začele pojavljati krajevne nevihte, ki se bodo ponekod nadaljevale v noč.
V soboto bo spremenljivo do pretežno oblačno, več sonca bo v bližini morja. Občasno bodo krajevne padavine, deloma nevihte, ki bodo popoldne postopno ponehale. V notranjosti Slovenije bo pihal veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja. Osvežilo se bo.
V nedeljo kaže na sončno vreme.

09.08.2018

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije