Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Tri najlepše

Dnevnik: ... planinske poti Andreja Težaka - Teškyja

Standup komik Tešky je v maju in juniju v 33 dneh osvojil 33 slovenskih vrhov in na vsakem od njih s svojimi komiki pripravil standup nastop, ob tem pa s projektom Botrstvo zbiral donacije za socialno ogrožene otroke. »Ni bilo lahko izbrati,« je odgovoril, ko smo ga zaprosili, naj izbere tri najboljše planinske koče. »Na večini planin in v večini koč smo se počutili odlično, čeprav nas je marsikje opral dež.« Tole je njegov izbor.

Koča na Loki pod Raduho

Že ko jo zagledaš, ujeto med okoliške vrhove, veš, da ti bo ponudila varno in prijetno zavetje. Ko te pričaka nasmejana oskrbnica na vhodu, si o tem prepričan. Smehu in dobri volji botrujejo tudi odlični borovničevi štruklji, ki ti pustijo dober okus v ustih vse do doline. Pot nadaljuješ na Raduho, saj si nabit z energijo in dobrimi občutki.

Planinski dom na Kumu

Orleki imajo prav, na Kumu je vedno veselo. Oskrbnik in celotna ekipa te pričakajo s širokim nasmehom na obrazu, najdeš svoj prostor v prepolni sobi in že steče pogovor z okoliškimi planinci. Pogled v dolino na revirje je veličasten in v dobri družbi čas hitro mineva. Odličen standup nastop je nagrajen z odlično hrano. Da ne pozabim: imajo najboljši domači planinski čaj.

Valvazorjev dom pod Stolom

Konec izleta ali samo postanek pred vzponom na Stol, v vsakem primeru odlična izbira za nedeljski izlet. Dom je tudi prizorišče ene od ekstremnih bitk, 24 ur Valvazorja, kjer gorski tekači premagujejo sami sebe in grizejo v hrib. Lepo urejena okolica in prijetno vzdušje v notranjosti koče, prijazno osebje pa vedno pripravljeno na smeh in šalo.

30.07.2018
G-L: "Dnevnik" <> Dnevnik/Planinstvo

 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije