Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 05.08.18

GRS v šestih (6) akcijah
Predviden razvoj vremena

Ob 12.00 je na poti proti vrhu Begunjščice v občini Radovljica planinka izgubila zavest. Helikopter SV v spremstvu dežurne ekipe za reševanje v gorah je poletel proti grebenu Begunjščice. Naložili so jo v helikopter in jo prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 14.12 si je pri sestopu s planine Prevala v občini Radovljica planinka zlomila golen leve noge. Reševalci GRS Radovljica so prišli do planinke, ji poškodovano nogo imobilizirali in jo s pomočjo vrvne tehnike dvignili do mesta, kjer so jo predali dežurni ekipi HNMP. Helikopter SV jo je prepeljal v SB Jesenice.

Ob 14.09 si je gorska kolesarka na Soriški planini, občina Železniki, med kolesarjenjem poškodovala nogo. Posredovali so reševalci GRS Škofja Loka, dežurna ekipa za reševanje v gorah in helikopter SV. Poškodovana je bila prepeljana v SB Jesenice.

Ob 15.11 si je na smučišču Vogel planinka poškodovala gleženj. Reševalci GRS Bohinj so imobilizirali poškodovan gleženj, helikopter SV v spremstvu dežurne ekipe za reševanje v gorah pa je prepeljal poškodovanko v SB Jesenice.

Ob 15.32 so reševalci GRS Bohinj pospremili planinca ki se je izgubil nazaj v dolino iz Doline Voje, občina Bohinj.

Ob 20.45 so posredovali reševalci GRS Radovljica na poti s Stola proti Valvazorju, občina Žirovnica, kjer so se zaplezali trije madžarski planinci. Reševalci so planince našli, bili so nad Prižnico. Rešili so jih s pomočjo vrvne tehnike in pospremili v dolino. Bili so nepoškodovani. Akcija reševanja je potekala klasično.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo dopoldne bo prevladovalo sončno vreme. Popoldne bo nastalo nekaj kopaste oblačnosti, v severni Sloveniji je možna tudi kakšna nevihta.
V ponedeljek zjutraj in dopoldne bo precej sončno. Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nastalo bo nekaj neviht.
V torek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne bodo nevihte spet bolj verjetne. Zapihal bo veter južnih smeri.
V sredo bo sončno. Vročina se bo nadaljevala.

 

05.08.2018

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije