Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Trilogija

AO Cerkno - Marko Leban: ... v Pečeh

“Ki dilaš jutr, a si na šihtu” .. jest: “Ne” …..”A greva v Novi Vrh nekaj splezat?” Ja itak, da ja, z alpinistom, inštruktorjem , bivšim načelnikom, starosta oziroma pogonski sili, ko se je ustanavljal Cerkljanski AO, gornikom…in še bi lahko našteval Radove kvalitete saj alpinist, ki nabere 1000 smeri ima za sabo bogato bero vsestranskih izkušenj, z veliko prvenstvenimi smermi in znanja, ki ga deli med nas, ki smo odseku pristopili mnogo kasneje in tudi naj bolj “zelenimi” tečajniki.

Čeprav ga zadnje čase preveč “pozabljamo” ima Novi Vrh nad prelepo Baško grapo med Cerkljani posebno noto. Tu je nekdanje “hišno plezališče” in tu se je kalila garda začetnikov alpinizma na Cerkljanskem med drugim tudi Slavc, ki je bil v špici Slovenskega alpinizma le-ta pa se je meril v svetovnem merilu! Naj omenim samo kako je soliral smer Omama (ocena VII) in ko se je razvedlo v širšem krogu so zadevo takoj prišli pogledat vsa zveneča imena, torej velemojstri, ki so takrat krojila vrh alpinizma. In kaj so videli…smeri so realne, mogoče katera še za predznak prešvoh ocenjene.

Včeraj sva bila z Radotam deležna delček tega v tem mirnem in cvetočem ambientu. V prijetni svežini meglenih tančic, dišečih aromah raznovrstnega cvetja katerih vseh še imen ne poznava, sva splezala svojo dopoldansko trilogijo. Če veš kaj hočeš, to tudi najdeš, tako sva naredila veliko za svoje počutje in napolnila baterije za nadaljnje obveznosti in delo. 

AO Cerkno, 15.07.2018: Trilogija v Pečeh

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije