Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Pred prepadom

SiolNET/Sportal - Sabrina Zavšek: ... rešili planinca in psa 

Ekipa za helikoptersko reševanje v gorah je včeraj popoldan na območju Bohinja posredovala pri reševanju planinca in njegovega psa. Planinec je na območju Soteske zašel s poti in se s psom znašel na prepadnem območju, so sporočili s Policijske uprave (PU) Kranj.

Planinec se s psom sprva ni znal rešiti. Ko je to poskušal, je pri tem izgubil še nahrbtnik, ki se je raztreščil več kot sto metrov nižje. Pozneje sta bila v intervenciji oba uspešno rešena in pripeljana v dolino. Planinec in pes sta bila nepoškodovana, na kraju pa je reševalna ekipa našla tudi osebne stvari planinca in mu jih izročila. S PU Kranj so še sporočili, da se je po končanem reševanju pes bolj kot k lastniku stiskal svojim rešiteljem.

Reševalci so opozorili, da je vsako zahajanje s poti nevarno, saj se je v preteklosti že končalo tragično. Planince zato pozivajo, naj ne zavijajo s poti in naj se držijo markacij. Če po poti zmanjka smerokazov, je lahko to znamenje, da je pohodnik zašel. Večino takih primerov lahko rešita že dobra pripravljenost na pot in načrtovanje pohodniške trase.

Siol.net, 19.07.2018 13.26
Pred prepadom rešili planinca in psa


Foto: PU Kranj

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27658

Informacije

Informacije