Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

V družbi

V DRUŽBI DEDCA IN ŽIVALI

… je potekala današnja sobota. Z Juretom sva si izbrala Desno smer v Lučkem Dedcu. Napoved padavin po drugi uri naju je kar zgodaj pognala na pot z željo, da sva še po suhem pri avtu, ali če že more prati, naj pere vsaj na poti nazaj.

Pod Lučkim Dedcem sva naletela na družino gamsov, ki nama je zmetala kar nekaj kamenja, sreča mimo glave, verjetno sva jih zmotila pri jutranjem zajtrku.
Vstopa v smer ni težko najti, saj se začne v vpadnici izrazitih kaminov. Vstopila sva naravnost pod smer, je pa boljša varianta malo desno, tako kot je v opisu. Skala v smeri se mi je razen kaminov zdela kar krušljiva, sploh na začetku. Sicer je smer lepa, težki deli so dobro naklinani, vmes pa sem pogrešala še kakšen klin, sploh v delu, ko prideš do zapore in greš levo pod njo.

Na poti proti domu sva si ogledala pogorelo kočo na Korošici in tam srečala pridne delavce, ki so pripravljali temelje za kontejnerje, ki jih bodo ta teden dostavili na Korošico za začasno zavetje. Pastirjem sva pomagala uganjati čoke, ki so jih peljali na pašo iz Vodotočnika na Korošico. Veliko se je dogajalo ta dan na Korošici, zato naju je tudi dež malo namočil, a ne prehudo.

Plezala sva Jure in Tanja: Lučki Dedec; Desna smer, VI/IV, 130 m

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27663

Informacije

Informacije