Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Francija

Dnevnik - STA: ... je v soboto za osem dni omejila vzpon na najvišji evropski vrh Mont Blanc.

4810 metrov visok očak je namreč močno preoblegan, poleg tega pa se nanj poskušajo povzpeti tudi neustrezno opremljeni in neizkušeni avanturisti. Ta dejavnika po oceni lokalnih oblasti predstavljata “resno tveganje za javni red”.

V francoski regiji Haute-Savoie so pojasnili, da je bil ukrep, ki se nanaša na priljubljeno t. i. Kraljevo pot, potreben zaradi "zelo resnega tveganja za javni red" v smislu varnosti in onesnaževanja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Skladno z ukrepom, ki bo v veljavi osem dni, se lahko na najvišjega evropskega očaka povzpnejo le tisti, ki imajo rezervirano prenočišče v gorski koči Gouter, ki je postavljena na višini 3835 metrov.

Letos so na Mont Blancu umrle najmanj tri osebe, med njimi državljana Poljske in Litve. V minulem letu se je smrtno ponesrečilo 14 ljudi, dve osebi pa sta še pogrešani. Leta 2016 so oblasti na gori zabeležile devet smrtnih žrtev.

Oblasti se soočajo s porastom avanturistov z vsega sveta, ki se želijo med poletno sezono povzpeti na vrh očaka. Med njimi so tudi taki, ki za vzpon nimajo zadostnih izkušenj in opreme. Med drugim so lani preprečili vzpon madžarskemu paru, ki se je želel na vrh povzpeti z devetletnima dvojčkoma. Tamkajšnji župan je zato v odgovor napovedal denarne globe za tiste, ki se na pot do vrha podajo brez primerne opreme, kot so denimo dereze in vrvi.

Dnevnik, 15.06.2019
Francija
omejila vzpon na Mont Blanc

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27533

Informacije

Informacije