Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Višja

Novi tednik Celje: ... turistična taksa - Izvzeli so planinski dom

ŽALEC - Občinski svetniki so sprejeli odlok o povišanju turistične in promocijske takse. Ta se bo januarja 2019 povečala z 1,15 evra na 2 evra, je povedala predsednica občinske uprave Tanja Razboršek Rehar.

Občini bo tako ostalo 1,60 evra, 40 centov bo namenjenih razvoju turizma v Sloveniji in bodo nakazani Slovenski turistični organizaciji. S tem bodo na letni ravni v proračun doprinesli 3.500 evrov, dodaja Tanja Razboršek Rehar. Svetniki so potrdili, da so v žalski občini plačila turistične in promocijske takse opravičeni gosti planinskih koč. Sem spada en planinski dom v občini.

Morajo pa imeti tudi te namestitve ustrezno prijavljeno dejavnost. Tanja Razboršek Rehar pravi, da se je natančnost evidenc vseh nastanitev v občini izboljšala. Ponudniki storitev svoje dejavnosti prijavljajo s pomočjo Ajpesovega sistema in tako ima tudi občina lažji pregled, če kdo ne plača turistične takse. Na podlagi teh evidenc bodo lahko delale inšpekcijske službe. Te bodo lahko ponudnike namestitev oglobile za neplačevanje in nepravilno evidentiranje turistične in promocijske takse. V vrednostih od tristo do dva tisoč evrov, glede na to, ali bo šlo za pravne ali fizične osebe. KP

Novi tednik, 12.07.2018: Višja turistična taksa

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27538

Informacije

Informacije