Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 15.07.18

GRS v devetih (9) akcijah
Predviden razvoj vremena

Ob 15.00 so bile v Mlinem, občina Bled, zaradi udara strela poškodovane tri osebe. Gasilci PGD Bled so nudili pomoč reševalcem NMP Bled in Jesenice pri oskrbi poškodovanih oseb ter uredili in zavarovali kraj pristanka helikopterja. Posredovala je tudi dežurna ekipa GRS Brnik s helikopterjem Slovenke vojske, ki je dve osebi prepeljala v UKC Ljubljana, eno osebo pa so z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico Jesenice.

Ob 9.10 je v steni pod Mrzlo goro, občina Solčava, planinec zdrsnil in padel v globino. Dežurna ekipa GRS Celje je do prihoda helikopterja poškodovanega oskrbela, dežurna ekipa s helikopterjem Slovenske vojske pa je poškodovanega planinca prepeljala v UKC Ljubljana. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Ob 11.31 je v Domu na Lubniku, občina Škofja Loka, obolela oseba potrebovala pomoč. Gorski reševalci GRS Škofja Loka in dežurna ekipa GRS Brnik s helikopterjem Slovenske vojske so osebo s pomočjo vitla dvignili v helikopter in odpeljali v bolnišnico Jesenice.

Ob 13.00 si je na Triglavskih podih, občina Kranjska Gora, planinec poškodoval nogo. Gorski reševalci GRS Mojstrana so v sodelovanju z GRS dežurno ekipo in helikopterjem SV poškodovanega planinca prepeljali v SB Jesenice.

Ob 16.44 se je na Tominškovi poti, občina Kranjska Gora, pri sestopu poškodoval planinec. Gorski reševalci GRS Mojstrana, dežurna ekipa GRS s helikopterjem SV so poškodovanega planinca na kraju oskrbeli in ga transportirali v SB Jesenice.

Ob 17.45 si je pri sestopu s Potoške gore, občina Preddvor, planinka poškodovala gleženj in hrbet. Gorski reševalci GRS Kranj in dežurna ekipa GRS s helikopterjem SV so planinko na kraju oskrbeli in jo prepeljali v SB Jesenice.

Ob 18.56 si je oseba na poti iz Vogla proti Ribčevem Lazu, občina Bohinj, poškodovala nogo. Gorski reševalci postaje GRS Bohinj so osebo imobilizirali in prenesli v dolino. Obolelo osebo so prepeljali v ZD Bohinj.

Ob 21.55 je na poti iz Stola zašel in se izgubil planinec. Gorski reševalci iz postaje GRS Radovljica so ga našli nepoškodovanega, ga pospremili v dolino in ga predali svojcem.

Ob 14.53 je pod Vršičem, občina Bovec, obležal pes pasme zlati prinašalec, najverjetneje zaradi pika kače. Posredovali so gorski reševalci GRS Bovec, pri čemer pa si je eden od gorskih reševalcev poškodoval nogo. Aktivirani sta bili posadka helikopterja SV in dežurna ekipa GRS, ki sta poškodovanega reševalca in psa prepeljal v dolino.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo zmerno do pretežno oblačno, nastajale bodo plohe in nevihte, ki bodo manj pogoste na severovzhodu. Daljša sončna obdobja bodo popoldne predvsem ob morju. Zvečer se bo ozračje umirilo in se prehodno delno zjasnilo.
V ponedeljek bo spremenljivo do pretežno oblačno. Predvsem v drugi polovici dneva bodo nastajale plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale tudi v noč na torek.
V torek zjutraj bodo padavine ponehale, čez dan se bo delno zjasnilo. Popoldne bodo nastale plohe in nevihte.
V sredo bo več sončnega vremena, možnost neviht pa bo majhna.

15.07.2018

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije