Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 11.07.18

GRS v dveh akcijah
Predviden razvoj vremena

Ob 12.29 se je med krajema Prapetno in Poljubin v občini Tolmin pri pristanku poškodoval jadralni padalec. Posredovali so reševalci NMP Tolmin, ki so poškodovanca z reševalnim vozilom prepeljali v bolnišnico.

Ob 13.53 se je tragično ponesrečil padalec, ki je pristal na cesti, na pol poti do vrha hriba Selca, občina Tolmin. Reševalci GRS Tolmin so na kraju ugotovili, da padalcu ni pomoči in poklicali dežurno zdravnico ZD Tolmin ter komunalno podjetje za prevzem pokojnega. Po prihodu na kraj so ga prenesli do vozila.

Ob 11.29 se je na reki Soči v neposredni bližini vasi Kal-Koritnica, Občina Bovec, smrtno ponesrečil tuji kajakaš. Posredovali so gasilci PGD Bovec, GRS Bovec NMP Tolmin Ter dežurna ekipa GRS na Brniku z helikopterjem SV. Kajakaš je veslal kot drugi v skupini treh kajakašev, v skupini je bil tudi vodnik, ponesrečencu pa je med plovbo na reki Soči iz neznanega vzroka obrnilo kajak, nato pa se je v soteski ob desnem bregu z oblačili zapletel v vejo drevesa, ki je bila pod vodo. Kasneje so ga iz reke Soče potegnili gasilci PGD Bovec. Kljub nudeni pomoči oziroma oživljanju s strani bovških gasilcev in reševalcev NMP ZD Tolmin je kasneje umrl.

Predviden razvoj vremena

V sredo bo oblačno in deževno, predvsem v zahodni in južni Sloveniji bodo nastajale tudi nevihte. Ponoči bodo padavine slabele in ponekod že tudi ponehale. V četrtek bo spremenljivo do pretežno oblačno. Občasno bo tu in tam še rahlo deževalo, popoldne in zvečer bo možna kakšna ploha ali nevihta. V petek in soboto bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Predvsem sredi dneva in popoldne bo nastalo nekaj krajevnih ploh ali neviht. Nekoliko topleje bo.

11.07.2018

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27532

Informacije

Informacije