Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Reševanje

italijanskega jamarja iz Netopirjeve jame uspelo

Jamarski reševalci so iz Netopirjeve jame prinesli poškodovanega italijanskega jamarja in ga ob 3.26 predali nujni medicinski pomoči sežanskega zdravstvenega doma. Na nadaljnje zdravljenje so ga odpeljali v izolsko bolnišnico.

Pri reševanju, ki je bilo zaradi ozke in okrog 80 metrov globoke, še neregistrirane podzemne jame zelo zahtevno, je sodelovalo 31 jamarskih reševalcev iz reševalnih centrov Postojna, Sežana, Tolmin, Ljubljana, Velenje in Kranj, je povedal vodja reševalne intervencije Maks Merela.

Za reševanje so razširili tudi jamo

Nesreča v Netopirjevi jami v bližini vasi Orlek pri Sežani se je zgodila v soboto okrog 13. ure. Šestdesetletnemu italijanskemu jamarju se je med plezanjem odkrušil oprimek in je padel na levi bok, okrog tri metre, na globini 80 metrov. Njegov jamarski kolega se je povzpel iz jame in poklical pomoč.

Jamarsko reševalno službo so aktivirali ob 13.50, prvi reševalci pa so bili pri Netopirjevi jami že kmalu po 14. uri. Do ponesrečenega jamarja se je spustil tudi zdravnik, ki je sicer tudi sam jamarski reševalec. Ta je menil, da bo ponesrečenega jamarja treba iz jame potegniti v nosilih. Sumil je namreč na hujšo poškodbo kolka in medenice.

Zaradi štirih večjih ožin so morali jamo tudi širiti, zato je pri reševanju pomagala tudi enota za širjenje ožin pri Jamarski reševalni službi.

Jamarska reševalna služba pri Jamarski zvezi Slovenije ima na leto do pet reševanj, večkrat pa jamarski reševalci pomagajo tudi pri reševanju živali iz jam in drugih akcijah v okviru Uprave RS za zašito in reševanje.

08.07.18 10:00
Italijanskega jamarja uspešno rešili iz Netopirjeve jame

Vir: STA

 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije