Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

S kolesi na Areh

Večer, priloga Štajer'c - Rekreacija: Četrti vzpon s kolesi na Areh. Kolesarsko društvo Branik iz Maribora bo to soboto ...

… priredilo četrto tekmovanje najboljših amaterskih kolesarjev Slovenije. Ob merjenju moči za najvišja mesta bodo kolesarji skušali postaviti nov rekord na trasi z največjo višinsko razliko v Sloveniji (998 metrov) v vožnji iz središča Maribora na Areh. Lanski absolutni zmagovalec Matej Kimovec je za dobrih 27 kilometrov dolgo progo potreboval 44,07 minute, pri ženskah pa je Maja Škrlj s progo opravila v času 53,11 minute.
»Novost je start na Trgu svobode v Mariboru ob 11. uri. V 'zaprti' vožnji se bodo kolesarji peljali do Hoč, kjer bo leteči start – in tekma s časom se bo začela. Posebej vabljeni so tisti rekreativni kolesarji, ki ne tekmujejo, sicer pa redno kolesarijo do Ruške koče. Omejitev pri kolesih ni, vsak naj uporabi kolo, ki ga tudi sicer uporablja. Po prihodu v cilj bo kolesarje pri Ruški koči čakal pohorski pisker. Prireditev bo v vsakem vremenu,« pravi Branko Rokavec, sekretar KD Branik.
Predprijave (deset evrov) so mogoče na portalu Prijavim.se do petka, 6. julija, do 24. ure, na dan dirke bo prijavnina dvajset evrov. Prvi trije v vsaki od desetih moških in treh ženskih starostnih kategorijah in v kategoriji nekategorizirani kolesarji brez licenc bodo dobili kolajne in praktična darila. Dirka šteje za Pokal Slovenije vzponi. (zg)

Vecer.si 05.07.2018
Četrti vzpon s kolesi na Areh

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27657

Informacije

Informacije