Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

35-letni

Regionalgoriska.si: ... alpinist v globino: Zahvaljujoč prijatelju iz naveze jo je odnesel le s poškodbami Dnevnik:

35-letnik, doma s Tolminskega, je v smeri, imenovani Jesenska oda kot prvi plezal v navezi z 62-letnim prijateljem. Ko je bil kakih pet metrov nad zadnjim vpetjem vrvi v varovalni komplet, se mu je odlomil skalnati oprimek pod levo nogo, izgubil je ravnotežje ter padel v globel. Prijatelj ga je uspel po približno 15 metrih padanja zaustaviti in ga varno spustiti k sebi na manjšo skalnato polico, so še dodali na novogoriški PU.

Pri padcu se je alpinist huje telesno poškodoval, šlo naj bi za zlom leve stegnenice in poškodbo levega komolca. Posredovali sta posadka vojaškega helikopterja in gorski reševalci GRS Bovec in GRS Tolmin, ki so, potem ko jih je helikopter uspel spustiti v bližini, poškodovanca na kraju oskrbeli in prenesli v dolino.

35-letnik se zdravi v jeseniški bolnišnici. Policisti so tujo krivdo izključili, o zadevi bodo podali poročilo Okrožnemu državnemu tožilstvu v Novi Gorici.


Dnevnik, 02.07.2018: 
V Bovcu se je huje poškodoval 35-letni alpinist

V nedeljo se je med plezanjem v steni na Mlinarici huje poškodoval 35-letni alpinist. Med plezanjem se mu je odlomil skalnati oprimek pod nogo in moški je nekontrolirano padel v globel. Po 15 metrih padca ga je z varnostno vrvjo ustavil soplezalec ter ga spustil na ploščad, od koder so ga odpeljali gorski reševalci. Ti zaradi slabega vremena niso mogli posredovati s helikopterjem in so ga tako v dolino odnesli na klasični način.

V steni na Mlinarici, ki se nahaja v občini Bovec, se je včeraj zgodila alpinistična nesreča. V steni, imenovani Lešarjeva peč, na približno 1800 metrih nadmorske višine, je 35-letni alpinist, ki se je plezat odpravil s 62-letnim prijateljem, izgubil oprimek pod levo nogo in padel v globino. Moški, ki je plezal prvi v navezi, je nekontrolirano padel približno petnajst metrov v globino, ko ga je 62-letni prijatelj le uspel zaustaviti s sistemom za varovanje in ga varno spustil na manjšo skalno polico. Med padcem se je alpinist, doma iz območja Tolmina, huje poškodoval. Po prvih podatkih naj bi šlo za zlom leve stegnenice in poškodbo levega komolca.

Na kraju nesreče je posredovala tudi dežurna ekipa gorske reševalne službe, ki je na kraj nesreče prišla z vojaškim helikopterjem, ki pa zaradi goste megle poškodovanca ni mogel rešiti. Helikopter je tako zdravnike odložil v neposredni bližini dogodka. Zdravniki so moškega oskrbeli na kraju nesreče in ga nato na nosilih odnesli v dolino. Od tam naprej so ga reševalci pripeljali v bolnišnico Jesenice, kjer nadaljuje z zdravljenjem. Policisti so tujo krivdo izključili, bodo pa napisali poročilo in ga podali okrožnemu državnemu tožilstvu v Novi Gorici.

Regionalgoriska.si, 02.07.2018 14:59
35-LETNI
ALPINIST V GLOBINO: Zahvaljujoč prijatelju iz naveze jo je odnesel le s poškodbami

 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave
Značke:
informacije

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije