Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 01.07.18

GRS v šestih (6) akcijah
Predviden razvoj vremena

Ob 9.32 je na poti na Kriško goro, občina Tržič, omagala planinka. Gorski reševalci GRS Tržič so po planinko odšli na klasičen način. Poletel je tudi helikopter Slovenske vojske, ki je planinko prepeljal v SB Jesenice.

Ob 15.58 se je na gozdni poti na Šmarjetno, občina Kranj, osebi aktiviral osebni defibrilator. Gorski reševalci postaje GRS Kranj in reševalci NMP Kranj so osebo oskrbeli, skupaj prenesli v dolino in obolelo osebo odpeljali v UKC Ljubljana.

Ob 19.36 je na poti s Triglava čez Prag, občina Kranjska Gora, planinca obšla slabost. Posredovali so gorski reševalci postaje GRS Mojstrana in dežurna ekipa GRS na letališču Brnik. Obolelemu so na kraju dogodka nudili prva pomoč in ga s helikopterjem Slovenske vojske prepeljali v bolnišnico SB Jesenice.

Ob 20.40 je na Zeleni Rob na Veliki planini, občina Kamnik, prišel utrujen vendar nepoškodovan tuji pohodnik. Ker je žičnica že zaključila z obratovanjem so posredovali gorski reševalci GRS Kamnik, ki so planinca prepeljali v Kamniško Bistrico.

Ob 12.05 je pri vožnji proti vznožju gore Matajur, občina Kobarid, pod cesto padel tuji voznik motornega kolesa in se poškodoval. Osnovno oskrbo so mu nudili prisotni, dokončno pa ga je oskrbela Dežurna ekipa GRS Brnik. Pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe do mesta pristanka helikopterja so jim pomagali reševalci postaje GRS Tolmin in gasilci PGD Kobarid. S helikopterjem Slovenske vojske so poškodovano osebo prepeljali na zdravljenje v Bolnišnico Jesenice. Gasilci PGD Kobarid so poškodovani motor dvignili na cesto.

Ob 13.32 sta se na Jamnici, občina Prevalje, na Svetovnem pokalu EWS v gorskem kolesarjenju poškodovala tuja gorska kolesarja. Prvo pomoč so jima na kraju nudili gorski reševalci GRS Koroške, reševalci Reševalne služba Paramedic, Ljubljana, pa so ju odpeljali do mejnega prehoda Holmec in predali v nadaljnjo oskrbo avstrijskim reševalcem.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo zjutraj zmerno do pretežno oblačno, čez dan pa povečini sončno. Zjutraj in del dopoldneva bodo na Primorskem še možne krajevne padavine, deloma nevihte. Ponekod bo pihal veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja.
V ponedeljek bo povečini sončno, na jugu pa bo sprva več oblačnosti.
V torek bo prevladovalo sončno vreme, popoldne bodo predvsem v gorah možne krajevne plohe in nevihte.
V sredo bo spremenljivo oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, deloma nevihtami.

01.07.2018

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27666

Informacije

Informacije