Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 28.06.18

GRS v treh akcijah - Potres
Predviden razvoj vremena – Razmere v gorah

Ob 0.39 so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic Agencije RS za okolje zabeležili potres magnitude 1,4 v bližini Tolmina, 65 km zahodno od Ljubljane. Po prvih podatkih so potres čutili posamezni prebivalci Tolmina. Ocenjujejo, da intenziteta (učinki) potresa ni presegla III. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98).

Ob 11.58 je na poti od Kamniškega sedla proti Korošici v občini Kamnik zašla planinka. Reševalci GRS Kamnik so jo poiskali in varno pospremili v dolino. V akciji je sodeloval tudi helikopter Slovenske vojske, ki je prepeljal reševalce na Kamniško sedlo.

Ob 11.55 se je med kočo na Naravskih ledinah in Uršljo Goro v občini Črna na Koroškem poškodovala planinka. Posredovali so reševalci GRS Koroške, ki so poškodovanki nudili prvo pomoč in jo prenesli do reševalnega vozila, kjer so jo prevzeli reševalci NMP ZRCK Ravne na Koroškem in jo odpeljali v SB Slovenj Gradec.

Ob 16.11 je v Pristavi v občini Črna na Koroškem med nabiranjem borovnic občanka zdrsnila v globel. Zaradi strmega in nedostopnega terena so posredovali reševalci GRS Koroške, ki so jo prenesli do reševalnega vozila, kjer so jo oskrbeli reševalci ZRCK Ravne na Koroškem.

Predviden razvoj vremena

V četrtek bo v zahodnih krajih pretežno oblačno in večinoma suho. Drugod bo oblačno, občasno bo rahlo deževalo, pogosteje in nekoliko izraziteje pa v vzhodnih krajih. Popoldne bo dež slabel in zvečer večinoma ponehal. Pihal bo severozahodni do severni veter.
V četrtek bo na vzhodu spremenljivo do pretežno oblačno, tam se bodo že sredi dopoldneva začele pojavljati krajevne plohe. Drugod bo po deloma jasnem jutru spremenljivo oblačno, predvsem sredi dneva in popoldne bodo nastale krajevne plohe in posamezne nevihte. Na Primorskem jih večinoma ne bo. Ponekod bo pihal veter severnih smeri.
V soboto bo spremenljivo oblačno, predvsem popoldne bodo nastajale plohe in posamezne nevihte. Še malo topleje bo. V notranjosti Slovenije bo pihal severovzhodnik.
V nedeljo bo na vzhodu dokaj jasno, na zahodu pa sprva bolj oblačno, sredi dneva pa se bo zjasnilo. Prehodno bo nekoliko hladneje.

28.06.2018

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije