Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Zaplezali

Gorenjski glas - Simon Šubic: ... so se v stenah

Kranj – Gorski reševalci so imeli obilico dela tudi zadnji konec tedna. Med drugim so gorski reševalci iz Mojstrane in dežurna ekipa za reševanje v gorah ob pomoči helikopterja Slovenske vojske pomagali alpinistoma, ki sta se v nedeljo dopoldne zaplezala na vrhu plezalne smeri Jugov steber. V nedeljo popoldne pa je pri sestopu s Slemenove špice planinka obtičala med snegom in steno. Reševalci GRS Kranjska Gora so jo z vrvno tehniko rešili iz razpoke, jo oskrbeli in spravili na varno.

V soboto popoldne sta v zahodni steni gore Ablanca zaplezali turistki. Posadka helikopterja Slovenske vojske, dežurna ekipa GRS na Brniku in gorski reševalci GRS Bohinj so nepoškodovani planinki rešili in s helikopterjem prepeljali na Rudno polje. S helikopterjem so isto popoldne z Erjavčevega kota v dolino prepeljali tudi občana, ki je doživel možgansko kap. V soboto zvečer pa sta se pod vrhom Velike Mojstrovke zaplezali alpinistki. Tudi njiju, bili sta nepoškodovani, so ob asistenci gorskih reševalcev GRS Rateče in dežurne ekipe GRS Brnik s helikopterjem prepeljali na varno do Vršiča.

V petek zgodaj zjutraj pa planinca nista našla prave poti s Prisojnika, zato so posredovali reševalci GRS Kranjska Gora, ki so nepoškodovana planinca našli in ju pospremili v dolino.

 27.06.2018

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27643

Informacije

Informacije