Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 24.06.18

GRS v štirih akcijah
Predviden razvoj vremena – Razmere v gorah

Ob 15.27 sta se v zahodni steni gore Ablanca, občina Bohinj, zaplezali turistki. Posadka helikopterja Slovenske vojske, dežurna ekipa GRS na Brniku in gorski reševalci GRS Bohinj so nepoškodovani planinki rešili in s helikopterjem prepeljali na Rudno polje.

Ob 14.06 so v Erjavčevem kotu, občina Kranjska Gora, posredovali gorski reševalci GRS Mojstrana, dežurna ekipa GRS na Brniku in posadka helikopterja Slovenske vojske, ki so s helikopterjem v UKC Ljubljana prepeljali občana, ki je doživel možgansko kap.

Ob 20.11 sta se pod vrhom Velike Mojstrovke, občina Kranjska Gora, alpinistki zaplezali. Gorski reševalci GRS Rateče, posadka helikopterja Slovenske vojske in dežurna ekipa GRS Brnik so rešili nepoškodovani alpinistki in prepeljali s helikopterjem do Vršiča.

Ob 7.33 je pri Pogačarjevem domu na Kriških podih v občini Bovec obnemogel pohodnik. Gorski reševalci GRS Bovec so s pomočjo posadke helikopterja Slovenske vojske in dežurna ekipa GRS na Brniku obolelo osebo na kraju oskrbeli ter s helikopterjem prepeljali v SB Jesenice.

Ob 18.52 sta se na pobočju Mangarta, občina Bovec, zaplezala planinca. Reševalci GRS Bovec, posadka helikopterja Slovenske vojske in dežurna ekipa GRS na Brnika so planinca s helikopterjem Slovenske vojske prepeljali v dolino.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo spremenljivo oblačno. Nastale bodo posamezne plohe. Ponoči se bo pooblačilo, občasno bo deževalo. Na Primorskem bo zapihala šibka burja.
V ponedeljek bo sprva oblačno, rahel dež bo dopoldne ponehal. Popoldne se bo delno zjasnilo, nastane še lahko kakšna ploha.
V torek in sredo bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Predvsem v popoldanskem času bodo v notranjosti Slovenije nastale posamezne kratkotrajne plohe. Še bo razmeroma sveže z nekaj severnega vetra in s šibko burjo na Primorskem.

24.06.2018

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije