Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Prostovoljci

Triglavski narodni park: ... pomagali lokalni skupnosti v Bohinju - območja, ki jih je prizadel vetrolom

Skupina prostovoljcev je v organizaciji Zavoda MEPI – Mednarodnega programa za mlade Slovenija ter ob sodelovanju z lokalno skupnostjo v Bohinju in Javnim zavodom Triglavski narodni park pomagala pri urejanju okolice v Bohinju, zlasti na tistih območjih, ki jih je prizadel vetrolom.

Na pobudo Zavoda MEPI Slovenija, ki spodbuja podjetja k prostovoljskim akcijam in povezuje tiste, ki tako pomoč potrebujejo, ter sodelovanja Javnega zavoda Triglavski narodni park in lokalne skupnosti je dne 15. junija 2018 v okolici Bohinjskega jezera potekala prostovoljska akcija. Zaradi vetroloma, ki je pustošil decembra 2017, so bila namreč nekatera območja težko dostopna. Preko 70 prostovoljcev iz Zavoda za gluhe in naglušne Ljubljana in farmacevtskega podjetja GlaxoSmithKline (GSK), ki z Zavodom MEPI sodeluje že več let, je v skupni akciji odstranjevalo naplavine in smeti ob Bohinjskem jezeru na območju od zaliva Naklova glava do Ukanca ter vejevje in kamenje na pašnikih, urejalo poti po vetrolomu na severni obali Bohinjskega jezera in pot ob koritih Mostnice.

Program MEPI je mednarodni program osebno socialnega razvoja za mlade med 14 in 25 letom. Ustanovil ga je vojvoda Edinburški skupaj z dr. Kurtom Hanom, nemškim pedagogom in Lordom Huntom, vodjo prve uspešne odprave na Mount Everest leta 1956. V tujini priznanje poznajo pod imenom Priznanje vojvode edinburškega, V Sloveniji pa deluje po imenom MEPI. Program mlade spodbuja k ustvarjalnemu in ciljno naravnanemu preživljanju prostega časa, s poudarkom na odkrivanju in usmerjanju potenciala in temelji na dejstvu, da imamo vsi ljudje skrite talente, ki jih lahko razvijamo šele, ko jih spoznamo.

Javni zavod Triglavski narodni park je z Zavodom MEPI sodeloval prvič, zaradi uspešne akcije pa sta obe strani zainteresirani, da se vzpostavi trajno sodelovanje in tako pomoč lokalnim skupnostim, kjer lahko prostovoljci z delom na terenu opravijo družbeno koristno delo. 

TNP, 19.06.2018
PROSTOVOLJCI POMAGALI LOKALNI SKUPNOSTI V BOHINJU

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27671

Informacije

Informacije