Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 16.06.18

GRS: smrtna nesreča v Steni  SiolNET
Predviden razvoj vremena

Ob 13.24 sta alpinista preplezala smer Sandija Wisiaka v Triglavski severni steni. Enemu od alpinistov se je odlomil oprimek, padel je in obležal mrtev pod steno okoli 600 do 700 metrov nižje. Posredovali so reševalci postaje GRS Mojstrana in helikopter Slovenske vojske z dežurno ekipo Gorske reševalne službe, ki je v dolino najprej prepeljal nepoškodovanega alpinista, zatem pa še preminulega.

Ob 19.31 se je na gozdni poti blizu Tržiča poškodoval planinec. Gorski reševalci postaje GRS Tržič so poškodovanega planinca oskrbeli in prepeljali v zdravstveni dom Tržič.

Predviden razvoj vremena

V soboto bo v zahodni Sloveniji povečini sončno, drugod bo občasno nekaj več oblačnosti, nastane lahko tudi kakšna kratkotrajna ploha ali nevihta. Čez dan bo pihal severovzhodni veter.
V nedeljo bo v zahodni polovici Slovenije sončno, drugod bo občasno spremenljivo oblačno. Popoldne bo nastalo nekaj kratkotrajnih ploh ali neviht. Ponekod bo še pihal severovzhodnik.
V ponedeljek bo prevladovalo sončno vreme. V popoldanskem času je predvsem na severu in vzhodu možna kakšna ploha ali nevihta. Popoldne bo zapihal severni do severovzhodni veter.
V torek bo sončno z nekaj visoke in srednje oblačnosti.


SiolNET, 15.06.2018 17.55:
Plezalec omahnil v globino in obležal pod Triglavsko steno

Ekipa za helikoptersko reševanje v gorah je danes okoli 13.30 zaradi smrtnega dogodka posredovala v zahodnem delu Triglavske severne stene. Udeležena sta bila dva plezalca, ki sta bila razpeta. Eden od njiju je omahnil v globino, drugi ni bil poškodovan.

Alpinista sta preplezala smer Sandija Wisiaka v Triglavski severni steni. Proti vrhu plezalne smeri sta bila razpeta, torej brez varovanja, enemu od njiju pa se je takrat odlomil oprimek, zato je padel in obležal mrtev okoli 600 do 700 metrov nižje.

Reševalci postaje GRS Mojstrana z dežurno ekipo Gorske reševalne službe, posadko in helikopterjem Slovenske vojske je v dolino prepeljala nepoškodovanega alpinista, zatem pa še pokojnega do nogometnega igrišča v Mojstrani, kjer so ga predali pogrebni službi, so sporočili z uprave za zaščito in reševanje.

16.06.2018

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije