Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 11.06.18

GRS v petih (5) akcijah
Predviden razvoj vremena – Razmere v gorah

Ob 10.46 sta v steni na Mrzli gori, občina Solčava, plezala alpinista. Enemu se je pri tem zlomil oprimek, zaradi česar je zdrsnil 15 metrov v globino. Pri tem si je poškodoval nogo in roko. Posredovali so gorski reševalci GRS Celje in dežurna ekipa GRS iz Brnika s helikopterjem Slovenske vojske. Poškodovanega alpinista so oskrbeli na kraju, ga pripravili za transport in odpeljali v UKC Ljubljana.

Ob 10.23 so na Ledinah, občina Jezersko, posredovali gorski reševalci postaje GRS Jezersko in dežurna ekipa GRS Brnik z vojaškim helikopterjem, kjer se je poškodovala smučarka. Poškodovano so s helikopterjem je odpeljali v SB Jesenice.

Ob 11.00 se je na poti s Krstenice proti Planini Jezerca, občina Bohinj, poškodoval planinec. Posredovali so gorski reševalci postaje GRS Bohinj in ekipa HNMP Brnik z vojaškim helikopterjem. Poškodovanemu so nudili medicinsko pomoč na kraju dogodka, nato pa ga odpeljali v SB Jesenice.

Ob 14.00 se je na poti na planino Korošica, občina Tržič, poškodovala planinka. Posredovali so gorski reševalci postaje GRS Tržič in dežurna ekipa GRS na Brniku s helikopterjem Slovenske vojske. Ponesrečeno so oskrbeli ter prepeljali v Splošno bolnišnico Jesenice.

Ob 14.03 je med sestopim z Male planine na pobočju Debelega roba proti Podkrajniku v občini Kamnik planincu spodrsnilo. Pri padcu si je poškodoval nogo. Na pomoč so prišli reševalci GRS Kamnik, ki so poškodovanega prenesli okoli 300 metrov po pobočju do ceste, kjer so ga prevzeli reševalci ZD Kamnik in ga prepeljali na zdravljenje v bolnišnico.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo večinoma sončno. Popoldne bo možna kakšna nevihta. Ponekod bo prehodno zapihal južni ali jugozahodni veter.
V torek bo precej sončno. Zjutraj ali dopoldne bodo posamezne plohe ali nevihte možne na zahodu države, sredi dneva in popoldne pa tudi drugje, na zahodu tudi v noči na sredo. Pihal bo jugozahodnik.
V sredo bo spremenljivo oblačno vreme z občasnimi krajevnimi padavinami, deloma nevihtami, ki bodo pogostejše sredi dneva, popoldne in zvečer.
V četrtek bo zmerno, občasno pretežno oblačno s kakšno ploho. Postopno se bo nekoliko ohladilo.

11.06.2018

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27657

Informacije

Informacije