Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Savojske Alpe

Po spletu srečnih okoliščin sem začetek letošnjega poletja 7 tednov na dopustu. Deset dni sem namenil za obisk Francije in njenih gora ter prelazov. Žal nisem dobil nobenega sotrpina, zato sem se odpravil kar sam.
Kot običajno sem se odločil za 'socialno' varianto in vzel s sabo vse za taborjenje in kuhanje.
V desetih dneh sem bil trikrat v gorah. Povzpel sem se na 3538 metrov visoko goro Rocciamelone na italijansko-francoski meji. Kljub kar zavidljivi višini je pristop relativno enostaven, čeprav je še kar nekaj snega.
Poleg tega sem se povzpel tudi na brezpotno, 2958 metrov visoko, Cimo des Tourches.
Turno smučarsko sezono sem sklenil z vzponom na Col de la Flachere.

Ostale dni sem preživel na cestnem kolesu in prevozil precej klancev, ki jim v Sloveniji ni para: Col de la Madeleine, Col du Mont Cenis, Col de la Croix de Fer, Val d'Isere, Val Thorens, Meribel itd. Precej prelazov je še zaprtih zaradi hude zime. Ocenjujem, da sem v desetih dneh naredil slabih 20.000 višinskih metrov. Sicer pa me je presenetilo malo število turistov (verjetno je pozimi precej drugače) in precej visoke cene za kosila, kave, o cenah hotelov pa sploh ne bi razlagal. Pokrajina je sicer res lepa in nudi veliko možnosti za kampiranje 'na divje', ki sem ga z veseljem prakticiral (nihče tudi ne preganja takega kampiranja, kar je vsekakor dobrodošlo glede na naša TNP pravila).
Priporočam obisk teh koncev; ne bo vam žal.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27531

Informacije

Informacije