Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 03.05.18

Predviden razvoj vremena – Razmere v gorah

V četrtek dopoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, po nekaterih nižinah bo zjutraj nizka oblačnost. Možna bo kakšna ploha. Več spremenljive oblačnosti bo popoldne in zvečer, ko se bodo pojavljale krajevne plohe in nevihte, predvsem v južni Sloveniji bodo krajevno možni tudi močnejši nalivi. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja, ki se bo popoldne prehodno nekoliko okrepila in zvečer ponehala.
V petek bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, deloma nevihtami. Padavine bodo pogostejše sredi dneva in popoldne. Pihal bo severovzhodni veter.
V soboto bo še nestanovitno vreme s krajevnimi padavinami, tudi nevihtami. Ponekod bo še pihal severovzhodnik.
V nedeljo bo večinoma sončno s kakšno ploho.

Razmere v gorah

Po podatkih Agencije RS za okolje je nevarnost snežnih plazov zjutraj in deloma dopoldne MAJHNA, 1. stopnje, od poznega dopoldneva do večera pa nad nadmorsko višino okoli 1800 m ZMERNA, 2. stopnje.
Snežna odeja je zjutraj in deloma dopoldne večinoma stabilna, ponekod v visokogorju tudi pomrznjena, čez dan pa se zmehča in postane sredi dneva bolj labilna. Nevarna so predvsem strma pobočja v visokogorju. Tam lahko sredi dneva in popoldne lahko sprožite plaz razmočenega snega. nevarnejša so južna pobočja. Snežna odeja se tali, strnjena snežna odeja je večinoma še na planotah ter ponekod v senčnih legah sredogorja in v visokogorju nad okoli 1800 m nadmorske višine. Sneg je ob jasnih nočeh zjutraj pomrznjen zlasti v visokogorju ter v mraziščih, čez dan je zmehčan. V četrtek bo sprva delno jasno, popoldne in zvečer pa spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. Pihal bo šibak do zmeren veter vzhodnih smeri. V petek bo spremenljivo do pretežno oblačno in občasno megleno. Občasno bodo krajevne padavine, deloma nevihte, pogostejše bodo popoldne. Podobno vreme o tudi v soboto. V nedeljo in ponedeljek bo večinoma sončno, v nedeljo bo še možna kakšna ploha.

Snežna odeja se bo talila in izginevala. Zjutraj in deloma dopoldne bo snežna odeja večinoma stabilna, sredi dneva in popoldne se bo ob sončnem vremenu nekoliko zlabilizirala. Kakšen snežni plaz lahko sprožite predvsem v visokogorju Julijskih Alp na dovolj strmih pobočjih. Nekoliko verjetneje, da sprožite snežni plaz, bo tudi po dnevih z nekoliko intenzivnejšimi padavinami. Drugače pa bo snežna odeja večinoma stabilna.

03.05.2018

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije