Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

V švicarskih

Delo/Kronika - STA: Alpah umrli štirje turni smučarji

Smučarji so noč brez primerne opreme za bivakiranje preživeli na 3270 metrih nadmorske višine s temperaturami pod lediščem.

Ženeva - Na območju švicarske gore Pigne d'Arolla je morala skupina 14 turnih smučarjev zaradi slabega vremena noč preživeti na prostem, pri čemer so štirje umrli, pet pa jih je še v kritičnem stanju, je sporočila tamkajšnja policija.

Smučarji so bili izpostavljenim temperaturam pod lediščem, pri sebi pa niso imeli primerne opreme za bivakiranje niti jim ni uspelo priti do koče. Noč so preživeli na 3270 metrih nadmorske višine.

Smučarji so bili na turi v dveh skupinah, ker jih danes zjutraj še ni bilo pri koči, je skrbnik poklical na pomoč. V reševalni akciji je sodelovalo sedem helikopterjev.

Ko so reševalci našli pogrešane, je bil eden od njih že mrtev, najverjetneje je podlegel posledicam padca. Ostale so reševalci prepeljali v bolnišnico, kjer pa so zaradi podhladitve življenje izgubili še trije smučarji.

V skupini so bili Nemci, Italijani in Francozi. Kdo vse je med žrtvami, ni jasno, saj morajo trupla še identificirati.

Policija je danes sporočila, da so odkrili še trupli 21- in 22-letnega plezalca, in sicer bolj vzhodno. Iskalno akcijo so sklicali že pozno v nedeljo, a so jo morali zaradi slabega vremena preložiti na danes.

  30.04.18 20:08
V švicarskih Alpah umrli štirje smučarji

Švicarska gora Pigne d'Arolla FOTO: Reuters

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27658

Informacije

Informacije