Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Koča na Klopnem vrhu zaprta

Rezultat iskanja slik za koča na klopnem vrhuVečer, Štajer'c - Lovrenc na Pohorju: Zasebni lastniki planinske koče na Klopnem vrhu so z novim letom zaključili obratovanje.

Rezultat iskanja slik za koča na klopnem vrhuTa idilična pohorska planinska postojanka, edina s prenočišči med Arehom in Peskom, je bila zadnja leta odprta vse leto. V toplejšem obdobju so jo obiskovali pohodniki, pozimi vozniki motornih sani, jeseni tudi številni gobarji. Lovrenčani so kljub oddaljenosti radi zahajali tja, še najbolj množično proti koncu vsakega avgusta, ko sta domače kolesarsko in planinsko društvo organizirali tekmovalni vzpon za kolesarje, tekače in pohodnike. Ob koči so se septembra zbirali tudi člani združenj borcev za vrednotenje NOB, ki so pri bližnjem spomeniku obeleževali prvo odprto borbo Pohorske čete.
Z zaprtjem koče so planinci žig Slovenske planinske poti prestavili na deset minut oddaljen Klopni vrh v smeri proti Pesku. (ab)

Fotografija: Tako polno je bilo na avgustovskih srečanjih ob kolesarskem in tekaškem vzponu na Klopni vrh. (Anžej Bečan)

Vecer.si 25.04.2018
Koča na Klopnem vrhu zaprta

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27661

Informacije

Informacije