Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Sveta gora

Primorske novice: Pohod po stopinjah prednikov

Na tiho nedeljo je Planinsko društvo Ajdovščina organiziralo vsakoletni pohod iz Ajdovščine na Sveto Goro. Začel se je na Šturskem placu - v temi, dežju in burji -, kjer je pohodnike pričakal vodnik PDA Vladimir Lemut. Ura je odbila šest in podali so se na osem ur dolgo pot proti Sveti Gori.
Že s prvimi koraki je dež ponehal. Ko so stopali čez letališče, se je delal dan, ki je obetal lepo vreme. In res, slabo vreme se je odpravilo kdo ve kam in se usmililo pohodnikov. Pot jih je vodila po starodavnih poteh' pod Čavnom, kjer so že v starih časih Vipavci romali na Sveto Goro. Ponekod še zasledimo drobne križce, vklesane v skale, ki so jim kazali pot. Vodnik Vladimir jih je vodil skozi Skrilje, Kamnje, Vrtovin pod Sv. Pavlom, skozi Ravne, Vitovlje in Šmihel. Tam so se dvignili nad izvir Lijaka in se spustili v Ravnico in nato do Prevala.

Smeh, dobra volja in tudi pesem so bili stalnica pohoda vse do Prevala, kjer so se pridružili križevemu potu, ki v postnem času poteka s Prevala na Sveto Goro. Po sveti maši je pohodnike čakal avtobus in jih odpeljal proti Vipavski dolini, kjer jih je ponovno pričakalo slabo vreme, ki se letos kar ne pusti odgnati. • MG

  26.03.2018

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27643

Informacije

Informacije