Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Vrnjen v tekmo!

Zelenica Ski Raid - Milan Šenk: Da zgodbe piše življenje, se verjetno vsi strinjamo. Lahko rečemo: več zgodb, več življenja!

Več življenja, več radosti, veselja, razočaranja, nesmisla, …
Tekme posežejo v naše sposobnosti - dokazovanja, o katerih seveda »nikdar« ne dvomimo!

Ko sem začel hoditi na različna tekmovanja, mi je bilo kmalu jasno, da se tekma konča v cilju. Pa se res? Seveda, saj to vsak ve! Mogoče, mogoče pa tudi ne!

Dobro mi gre, sem si rekel, ko sem smučal v prvem krogu proti mestu, označenem kot cilj. Lepo skozi cilj, smučke počez, da se hitro ustavim, pse na smučke in v drugi krog – super. Zraven se pojavi Miha: »Kaj pa ti delaš tukaj?« Grem v drugi krog. Pa ne tukaj, moraš nazaj (pokaže mi zastavice) in po tem po plazu navzdol.
OK, nisem več spraševal. S psi na smučkah v breg in po plazu navzdol. Psi, odpeti čevlji in moje tehnično znaje me je po nekaj ovinkih kar hitrega spusta postavilo na glavo v sneg in mi snelo smučke.
Kot vedno, si nekaj lepega povem za pomiritev duše, potem pa hitro smučke nazaj na noge ...
In res sva to naredila hitro! Franci, ki je prismučal v moji liniji, se je ustavil, pobral smučko in mi jo položil pred nogo, da sem jo pripel in odsmučal naprej.

Tole pa je preizkušnja za tekmovalni ego, kaj? Najbolj normalno bi bilo, da bi brez besed peljal mimo, pa ni! Nisem ga vprašal, zakaj, ker nisem hotel odgovara. Hočem, da ga najdem sam, tudi ti lahko poskusiš!
Sem ga našel, pa ti? Mimogrede, Franci je gorski reševalec.

Miha in Franci sta me vrnila v tekmo, da sem jo ponovno začutil - glava in telo do tam, skozi cilj do takojšnje nagrade, ki mi jo je poklonila proga in sotekmovalci.

Milan  

Zelenica Ski Raid: Vrnjen v tekmo!


 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27532

Informacije

Informacije