Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Lanska rekorderka

vecer.com, Maribor - Igor Selan: … se je na Pohorje vzpela kar 307-krat

V Gasilskem domu Razvanje so danes (24.) zaznamovali zaključek že 25. tradicionalne akcije Pohorje, moj hrib

Lanska rekorderka se je na Pohorje vzpela kar 307 kratVeč deset ljudi se je v soboto zbralo v Gasilskem domu Razvanje in proslavilo zaključek tradicionalne, že 28. akcije Pohorje, moj hrib. Akcija traja že vse od slovenske osamosvojitve, njen cilj pa ni doseči najboljši čas, ampak privabiti čim več pohodnikov, ki se v enem koledarskem letu od vznožja Pohorja do zgornje postaje vzpenjače vzpnejo čim večkrat.
Lanska rekorderka po številu vzponov je Jelka Kaiser, ki se je na Pohorje povzpela kar 307-krat.

"Prej sem vstajala zaradi službe, zdaj, ko sem upokojena, pa zato, da grem na Pohorje. Ob pol devetih zjutraj sem običajno že na Bellevueju. Večinoma grem v družbi, če ne gre drugače, pa tudi sama. Kdor ne hodi na Pohorje, ne ve, kaj zamuja," je povedala zmagovalka, ki je sicer že vsa zadnja leta med tistimi, ki opravijo največ vzponov. Enako velja za Predraga Mariča, ki se je lani na Pohorje povzpel kar 300-krat, v desetih letih, odkar se udeležuje akcije, pa je pošvedral že lepo število gojzerjev, saj je razdaljo med spodnjo postajo vzpenjače in Bellevuejem premagal že več kot 2000-krat.

"Začel sem zaradi zdravja, potem pa te Pohorje zasvoji, če en dan ne greš, ti nekaj manjka. Običajno grem po Jonatanki, vedno v družbi sedmih, osmih ljudi. Vzamemo si čas, vzpon traja približno uro in 20 minut, gremo pa skoraj v vsakem vremenu. Mariborčani imamo res srečo, da imamo tak hrib tik pred vrati," je povedal Marič.

Gonilna sila akcije ostaja 85-letni Franc Kebrič, ki ga veseli, da se vsako leto akciji pridružujejo novi in novi pohodniki: "Lani nas je sicer bilo nekoliko manj kot prejšnja leta, še zmeraj pa nas je precej in akcija ostaja živa." (spletno uredništvo)

Igor Selan

Vecer.si 24.02.2018, 15:07
Lanska rekorderka se je na Pohorje vzpela kar 307 krat

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije