Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 26.02.18

Predviden razvoj vremena – Razmere v gorah

V ponedeljek bo predvsem na severozahodu sprva še delno jasno, dopoldne se bo od vzhoda povsod pooblačilo. Predvsem v južni Sloveniji bo občasno rahlo snežilo, kakšno snežinko pa lahko prinese tudi nad vzhodno in osrednjo Slovenijo. Pihal bo okrepljen severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja.
V torek bo na Primorskem občasno delno jasno, drugod pretežno oblačno. Veter bo postopno slabel.
V sredo bo precej jasno, jutro bo ponekod zelo mrzlo. Na Primorskem bo še pihala šibka burja.
V četrtek zjutraj bo še nekaj jasnine, čez dan se bo od juga pooblačilo. Do večera bo zahod in jug države zajelo rahlo sneženje. Snežilo bo tudi ob morju.

Razmere v gorah

Po podatkih Urada za meteorološko napoved Agencije RS za okolje je nevarnost snežnih plazov v gorah povečini ZMERNA, 2. stopnje. Predvsem so nevarna strma pobočja ter območja z napihanim snegom nad gozdno mejo. Predvsem tam lahko ob večji obremenitvi sprožite snežni plaz, na strmih mestih z napihanim snegom pa lahko ponekod sprožite snežni plaz tudi že ob manjši obremenitvi snežne odeje. Spontano plazenje je malo verjetno. Snežna odeja je zaradi mrzlega vremena večinoma mehka in rahla. Ponekod je nastala skorja zaradi vetra, vetru izpostavljene lege so močno spihane in zato lahko tudi trde. Veliko je klož.

V ponedeljek bo oblačno in ponekod tudi megleno. Občasno lahko naletava sneg, a ne bo omembe vrednih padavin. Pihal bo večinoma zmeren severovzhodnik. Tudi v torek bo večinoma oblačno, manj oblačnosti utegne biti ponekod na Bovškem. Mrzlo bo, pihal bo šibak, ponekod zmeren severovzhodnik. V noči na sredo se bo delno zjasnilo in čez dan bo precej jasno. V višinah se bo nekoliko segrelo. Pihal bo šibak severni veter. V četrtek se bo od jugozahoda postopno pooblačilo, na zahodu bo proti večeru začelo rahlo snežiti. Še malo topleje bo predvsem v višjih legah. Lavinske razmere se v naslednjih nekaj dneh zaradi mrzlega vremena skorajda ne bodo spreminjale. Sneg bo ostal suh in rahel, severovzhodni veter bo še prenašal sneg v zamete. Zaradi nizkih temperatur bo predvsem v mraziščih možen nastanek globinskega sreža.

26.02.2018

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27533

Informacije

Informacije