Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 21.02.18

GRS pomagala na smučišču
Predviden razvoj vremena – Razmere v gorah

Ob 8.57 se je na smučišču Vogel, občina Bohinj, poškodoval smučar. Posredovali so reševalci na smučišču in reševalci GRS Bohinj. Poškodovanemu so nudili prvo pomoč, ga z nihalko prepeljali v dolino in naprej v bolnišnico.

Predviden razvoj vremena

V sredo bo oblačno. Predvsem v južni in vzhodni Sloveniji bo občasno rahlo snežilo, drugod v notranjosti Slovenije bo količina padavin zelo majhna, v večjem delu zahodne Slovenije pa bo suho. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem zmerna do močna burja. Ponoči se bo sneženje od jugovzhoda okrepilo in se razširilo nad večji del Slovenije. Le ob morju ter ponekod na Goriškem bo deževalo. Nekoliko se bo okrepila tudi burja na Primorskem.
V četrtek bo oblačno. Občasno bo snežilo, le ob morju in na Goriškem bo povečini suho. Popoldne bodo padavine oslabele in ponekod prehodno ponehale. Pihal bo okrepljen severovzhodni veter, na Primorskem močna burja. Veter bo popoldne nekoliko oslabel. V noči na petek se bodo padavine prehodno spet nekoliko okrepile.
V petek bo oblačno. Občasno bo snežilo, le ob morju in na Goriškem rahlo deževalo. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem zmerna do močna burja.
V soboto dopoldne bo sneženje povsod ponehalo, ponekod se bo popoldne jasnilo. Burja na Primorskem bo nekoliko

Razmere v gorah

Nevarnost snežnih plazov je v gorah povečini ZMERNA, 2. stopnje. Predvsem so nevarna strma pobočja ter območja z napihanim snegom predvsem v bolj senčnih legah, kjer je stari sneg še mehak in slabo preobražen. Predvsem tam lahko ob večji obremenitvi sprožite snežni plaz, na strmih mestih z napihanim snegom pa lahko ponekod sprožite snežni plaz tudi že ob manjši obremenitvi snežne odeje. Spontano plazenje je malo verjetno.

Od ponedeljka je prevladovalo oblačno in hladno vreme z občasnim rahlim sneženjem. Omembe vredna količina snega je zapadla le v vzhodnih Karavankah ter na Pohorju, do okoli 15 cm. Drugod je bilo novega snega le do okoli 5 cm. Pihal je veter vzhodnih smeri, ki je novi sneg spihal v zamete. Sneg ostaja suh in mehak, na vetru izpostavljenih legah je novi sneg spihan. Stara podlaga je na južnih pobočjih ter na planotah skorjasta, skorja pa večinoma ne drži človeške teže. Oblačno in hladno vreme se bo nadaljevalo.

Občasno bo rahlo snežilo, nekoliko izraziteje v noči na četrtek in v četrtek dopoldne, ter v petek. Več padavin bo v južni in vzhodni Sloveniji. Pihal bo zmeren, občasno okrepljen severovzhodni veter.

21.02.2018

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27643

Informacije

Informacije