Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 28.01.18

GRS v petih akcijah
Predviden razvoj vremena 

Ob 10.45 je na poti na Storžič, občina Preddvor, padla planinka in si huje poškodovala hrbtenico. Posredovali so gorski reševalci postaje GRS Kranj in helikopter Slovenske vojske. Gorski reševalci so planinko oskrbeli, helikopter Slovenske vojske pa jo je prepeljal v UKC Ljubljana.

Ob 11.37 se je na Mali Mojstrovki, občina Kranjska Gora, poškodovala turna smučarka. Posredovali so gorski reševalci postaje GRS Kranjska Gora, ki so smučarki nudili prvo pomoč in jo s terenskim vozilom prepeljali v bolnišnico na Jesenice.

Ob 14.03 se je na Planini na Šeh v občini Bohinj poškodovala planinka. Posredovali so gorski reševalci postaje GRS Bohinj in helikopter Slovenske vojske. Gorski reševalci so planinko oskrbeli, helikopter Slovenske vojske pa je planinko prepeljal v SB Jesenice.

Ob 10.21 je na južni strani Turske gore v smeri proti Žmavčarjem v občini Kamnik zdrsnil planinec. Posredovali so gorski reševalci GRS Kamnik in helikopter Slovenske vojske z dežurno ekipo HENMP z Brnika, ki so preminulega planinca prepeljali v dolino, kjer ga je prevzela pogrebna služba.

Ob 13.21 so v kraju Most na Soči, občina Tolmin, iz struge reke Soče pripadniki Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske regije odstranili neeksplodirana ubojna sredstva s skupno maso 83,18 kg, avstrijske in italijanske izdelave iz obdobja prve svetovne vojne. Pomoč pri odstranjevanju neeksplodiranih ubojnih sredstev so nudili gorski reševalci GRS Tolmin.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo v krajih z nadmorsko višino nad okoli 900 m pretežno jasno. Drugod bo zjutraj in dopoldne oblačno ali megleno, popoldne pa se bo povečini delno razjasnilo. Ponoči bo po nižinah večinoma spet nastala megla.
V ponedeljek bo precej jasno. Zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla, ki se lahko pojavi tudi ob morju.
V torek bo na Primorskem in Notranjskem oblačno ali megleno, drugod pa bo delno jasno.
V sredo se bo oblačnost razširila nad večji del Slovenije, le na severovzhodu bo še nekaj sonca. Popoldne bo ponekod v zahodnih krajih pričelo rahlo deževati.

28.01.2018

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije