Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

V Trzinu

Nedeljski dnevnik: ... so se pomerili mladi planinci

V Trzinu so se na 29. državnem tekmovanju Mladina in gore zbrali mladi planinci in njihovi mentorji iz vse Slovenije. Pomerilo se je 118 tekmovalcev. Osnovnošolske zmage se je veselila ekipa Fosili iz Podnanosa, domačini Obriti orli iz Trzina so bili drugi, tretje pa Gorske košute iz Tržiča. V srednješolski kategoriji so bili spet nepremagljivi Idrijci na prvih štirih mestih: Gorske zjale, Beli ženi, Dva strašna majstra in Diagonalista.

Prireditev Mladina in gore, ki je hkrati tekmovanje iz znanja in športno tekmovanje, saj planinstvo obe prvini enakovredno združuje, je namenjena osnovnošolcem od 6. do 9. razreda, na podobni preizkušnji so se tretjič pomerili tudi srednješolci. Tekmovanje prispeva k popularizaciji planinstva in spoštljivega odnosa do narave.

Za ogrevanje je tokrat poskrbel otroški pevski zbor osnovne šole Trzin pod vodstvom Mateje Košir ob glasbeni spremljavi Barbare Karba. Tekmovalce pa sta obiskala tudi skrita gosta - zadnja leta najuspešnejša slovenska alpinistka Nastja Davidova in alpinistična legenda Tone Škarja, ki so mu mladi zapeli za nedavni 81. rojstni dan. (ta/foto: Manica Čujež, PZS)

 

24.01.2018
V Trzinu so se pomerili mladi planinci


PZS/G-L, 22.01.2018Podnanos in Idrija
Trzin je bil v soboto, 20. januarja, pravo mravljišče mladih planincev in njihovih mentorjev na 29. državnem tekmovanju Mladina in gore,

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije