Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Ne le na morje

Večer, Koroška: Inovativno v turizmu - Potenciale bodo s sodobno tehnologijo prilagodili pohodnikom in kolesarjem

Na Koroškem sicer ni morja ali toplic, a so tu druge naravne in kulturne vrednote, so prepričani v neprofitnem zavodu Maksiza. S projektom Platforma za povezovanje 3E-turizma v Mežiški dolini so bili skupaj z ravenskim planinskim društvom, MTB in Milanom Golčerjem izbrani na prvem javnem pozivu za izbor operacij CLLD za uresničevanje ciljev strategije lokalnega razvoja na območju LAS Mežiške doline 2016.

"Koroška je lepa, ima dobre pohodniške poti, tudi za kolesarje, in veliko kašč. Imamo potenciale, ki jih še sami ne poznamo dovolj, so zanimivi tako za lokalno prebivalstvo kot tudi tuje goste," razloži Andrej Erjavec, direktor Maksize. S projektom si želijo povezati turistično ponudbo - naravno dediščino, naravne vrednote, turistične ponudnike in tematske poti - in jo povezati s sodobno komunikacijsko tehnologijo. Pripravili so GPS posameznih poti, ki si ga obiskovalec lahko naloži na telefon, da ga vodi po določeni poti. Turistom se želijo približati na moderen, inovativen način, preko interneta in pametnih telefonov, saj ugotavljajo, da je za to na Koroškem še vedno preslabo poskrbljeno. Obiskovalec bo tako pridobil posebna in nova znanja ekoloških, etnoloških in kulinaričnih značilnostih regije.

Za projekt, ki je 85-odstotno sofinanciran iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, so že ustvarili platformo, do konca januarja pa bodo izvedli še izobraževalne dogodke ter poskrbeli za promocijski film in facebook profil. Takrat se izteče tudi časovnica, ko morajo pokazati rezultate.

"Platforma ne sme biti namenjena sama sebi, ampak jo moramo približati, zato bo naslednjih tednih pomembna predvsem promocija," sklene Erjavec. V zavodu si že od leta 2011 prizadevajo za medsektorsko povezovanje in sodelovanje med nevladnimi organizacijami, hkrati pa krepiti vlogo in sposobnost sodelovanja pri izvajanju javnih storitev. (up)

Vecer.si 18.01.2018
Ne le na morje

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije