Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 17.01.18

Predviden razvoj vremena – Razmere v gorah

V sredo bo spremenljivo oblačno. Pojavljale se bodo krajevne plohe in posamezne nevihte. Ponekod bo pihal severozahodni veter.
V četrtek bo večino dneva precej jasno. Zapihal bo jugozahodnik, ki se bo popoldne še nekoliko okrepil. V noči na petek se bo od zahoda pooblačilo.
V petek čez dan se bodo začele pojavljati padavine, ki se bodo popoldne krepile, meja sneženja se bo proti večeru spuščala.
V soboto bo oblačno, občasno bo snežilo. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja.

Razmere v gorah

Po podatkih Agencije RS za okolje, Urada za meteorologijo in hidrologijo, je nevarnost snežnih plazov nad nadmorsko višino okoli 1800 metrov ZMERNA, 2. stopnje, nižje pa MAJHNA, 1. stopnje. Predvsem so nevarna strma pobočja, zlasti mesta z napihanim snegom, kjer lahko ob večji obremenitvi sprožite plaz napihanega snega. Nevarnost je manjša v nižjih nadmorskih višinah, kjer je snega manj.

Snežna odeja je večinoma kar dobro stabilna in pomrznjena, v visokogorju je sneg ponekod še mehak. Ponekod je na skorji nekaj centimetrov snega, na Pohorju ter ponekod v vzhodnih Karavankah tudi do 10 centimetrov.

V sredo bo spremenljivo oblačno, pojavljale se bodo kratkotrajne snežne plohe. Pihal bo zmeren do močan severozahodnik. Ledišče bo pod 900 metrov nadmorske višine. V četrtek bo precej jasno, nekaj oblačnosti bo popoldne v vzhodnih Karavankah in na Pohorju, a bo baza nad vrhovi, v hribih Notranjske in severne Primorske pa se bo sredi popoldneva začela nabirati nizka oblačnost. Severozahodnik se bo že zgodaj dopoldne obrnil v jugozahodnik i se bo krepil, tako da bo čez dan kar močan. Nekoliko se bo segrelo. V petek bo zmerno do pretežno oblačno, dopoldne na vzhodu še delno jasno. Manjše padavine pričakujemo popoldne na jugozahodu. Pihal bo zmeren jugozahodnik. Za konec tedna je vremenska napoved še precej nezanesljiva.

Snežna odeja bo danes ostala razmeroma stabilna in pomrznjena. Jutri in v petek se bo ob nekoliko višji temperaturi v sredogorju malo ojužila, kar bo ugodno vplivalo na preobražanje in nadaljnjo stabilizacijo snežne odeje. Nevarnost snežnih plazov in lavinske razmere se do petka ne bodo kaj dosti spreminjali.

17.01.2018

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27531

Informacije

Informacije