Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

V dolini Valsertal:

Vals FelssturzORF – Radio Tirol: … ujetih 150 ljudi. Zaradi rušenja skalnatih gmot, kamenja, dreves, blata je na božični večer v naselju Vals ostalo ujetih 150 prebivalcev

… predvidoma vsaj do naslednje srede.
Obstaja nevarnost nadaljnjih rušitev skalnatih gmot, saj se pobočje gore še naprej premika. Zrušilo se je več deset tisoč kamnine in je popolnoma odrezalo vas Vals. Kamnine in drugo ruševje se je zrušilo na cesto Valserstrasse v širini 150 in višini 50 metrov.

Poleg 80 oseb z območja konca doline je v zaselku Padaun obtičalo še 70 ljudi. Evakuacije ljudi na območju "Tummelers Sanda" so v okviru možnosti hitro stekle. Evakuacija, ki zajema 12 hiš in 36 ljudi, je bila končana ob 20.40. Nekateri prebivali so bili nastanjeni pri prijateljih in znancih, drugi pa v gostišču.

Felssturz ValsRazpoloženje med ujetimi prebivalci je še vedno dobro, je dejal župnijski tajnik Valsa Johann Gatt: "Ljudje to jemlejo precej mirno."
Geolog Gunther Heißel, ki je v nedeljo zvečer, ko je prvič obiskal območje rušenja, pa je povedal, da gre za eno največjih tovrstnih katastrof v zadnjih 20 do 30 letih. Sicer je znano, da je gora, zlasti pobočje stene v Valsu, nevarna.

Več ...>

ORF - Radio Tirol, 24.12.2017
V dolini Valsertal: ujetih 150 prebivalcev

zur tirol.ORF.at-Startseite 

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27538

Informacije

Informacije