Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Huda nesreča

Slovenske novice: ... na Voglu, posredoval helikopter

Odpeljali so ga v ljubljanski klinični center.

VOGEL – Gorenjski policisti so bili včeraj obveščeni o dveh nesrečah smučarjev. Obe sta se zgodili dopoldne.

Na Starem vrhu si je smučarka pri padcu poškodovala nogo, na Voglu pa je smučar padel in se huje poškodoval v snežnem parku. Po zbranih podatkih je padel med izvedbo skoka. S helikopterjem so ga odpeljali v ljubljanski klinični center.

Tiskovni predstavnik kranjskih policistov Bojan Kos poroča, da so od začetka decembra gorenjski policisti na številko 113 sprejeli sedem obvestil o nesrečah smučarjev. Prvi vikend so obravnavali štiri nesreče. V eni je smučar drugemu zapeljal čez smuči, zato je ta padel ter se poškodoval. V drugi so obravnavali trk dveh smučarjev, v še dveh nesrečah pa sta smučarja padla sama in se poškodovala.

Prejšnji vikend se je deskar poškodoval med izvajanjem akrobacij v snežnem parku na smučišču.

V večini nesreč gre za hujše poškodbe (različni zlomi).

V lanski smučarski sezoni so gorenjski policisti obravnavali 89 nesreč smučarjev z različno hudimi telesnimi poškodbami. V večini je šlo za padce in trke med smučarji. V nesrečah je bilo 36 udeležencev mlajših od 18 let – v večini primerov so smučarji padli sami, pretežno so bili lahko telesno poškodovani.

Da bi se izognili nesrečam, svetujejo veliko previdnost in dosledno upoštevanje FIS-pravil varnega smučanja, predvsem pri hitrosti, prehitevanju, ustavljanju ter uporabi ustrezne opreme in čelade, ki v primeru nesreče zelo zaščiti glavo. Smučarji naj smučanje prilagodijo tudi vremenskim razmeram in zasedenosti smučišč.

22.12.17 08:31
Huda nesreča na Voglu, posredoval helikopter
 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27537

Informacije

Informacije