Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Večji škodi

Gorenjski glas - Andraž Sodja: ... so se izognili 

Na Voglu, kjer je najmočnejši sunek vetra dosegel hitrost 184 kilometrov na uro, so se večji škodi izognili.

Bohinjska Bistrica – Neurje, ki je v začetku minulega tedna povzročilo številne nevšečnosti in materialno škodo, najhujšo v Bohinju in na Jezerskem, je pustilo trajne sledi, saj večja območja gozdov v Bohinju kažejo sliko neverjetnega uničenja, ravno tako pa tudi nekateri objekti, številni pa so se škodi tudi preprosto za las izognili. Najhujša škoda na gozdovih je nastala na območju Pokljuke in Ukanca, tam so drevesa tudi poškodovala nekaj objektov. Močan veter je tudi odkril precejšen del propadajočega hotela Zlatorog, tako pločevinasta kritina leži v okolici objekta, odkrita pa so tudi slemena sosednjih servisnih objektov. Pri Češnjici je pod močnim vetrom popustil kozolec, poškodoval pa je tudi nekatere strehe, med njimi še posebej na kmetiji v naselju Log.

Na Voglu so se hujši škodi izognili. Kot je povedala Sandra Fiorelli s smučišča Vogel, jih je orkanski veter presenetil, z najmočnejšim sunkom, kot smo že poročali, kar 183,6 kilometra na uro. »Eden izmed takih je najbrž tudi odkril del strehe Zadnjega Vogla na Orlovih glavah. Ocene škode še nimamo, bo pa po prvih ocenah treba popraviti le streho, saj je sedežnica tako kot vse druge naprave ostala popolnoma nepoškodovana in varna za uporabo, tako da bo smučišče v naslednjih dneh normalno obratovalo, če bodo le vremenske razmere to dopuščale.«

V največji slovenski zavarovalnici, Zavarovalnici Triglav, so povedali, da je za podrobnejše ocene o višini nastale škode za zdaj še prezgodaj. Na občini Bohinj, kjer ravno tako ocen škode še nimajo, so v sodelovanju z Rdečim križem odprli račun za pomoč oškodovancem, predvsem pri sanaciji streh in poškodovanih kurilnih naprav. »Sanacija bo za veliko oškodovancev predstavljala prevelik strošek, da bi ga sami zmogli, zato pozivamo vse, ki ste pripravljeni pomagati z denarnimi sredstvi, da jih donirate po svojih zmožnostih.« V ta namen je odprt humanitarni račun pri Rdečem križu Slovenije na račun SI56 0700 0000 0487 321, sklic: 290-25, namen: Ujma Bohinj december 2017, podatke pa najdete tudi na spletni strani Občine Bohinj.

  20.12.2017
Večji škodi so se izognili

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27637

Informacije

Informacije