Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 11.12.17

GRS v treh akcijah
Predviden razvoj vremena

Ob 11.11 so v Podljubelju, občina Tržič, gorski reševalci GRS Tržič osebo oživljali do prihoda reševalcev NMP. Oseba je umrla na kraju dogodka.

Ob 16.54 so na Voglu, Ukanc v Bohinju gorski reševalci GRS Bohinj iskali osebo, ki se ni vrnila v dolino. Pogrešanega so našli obnemoglo pri koči na planini Zadnji Vogel. Reševalci so ga pospremili do gondole, s katero so ga prepeljali v dolino.

Ob 17.57 sta se na območju Slavnika v občini Hrpelje-Kozina izgubila moški in ženska, oba Italijanska državljana. Pri iskanju so posredovali gasilci PGD Materija, člani GRS Ljubljana, enota GRS Ilirska Bistrica in enota GRS Postojna. Izgubljena planinca in psa so našli gasilci PGD Materija ob 19.53. Pospremili so ju v gasilni dom PGD Materija, kjer jih je pregledala ekipa NMP Sežana.

Predviden razvoj vremena

Po podatkih Agencije RS za okolje, bo v ponedeljek oblačno, popoldne se bo predvsem na jugovzhodu oblačnost trgala. V severovzhodnih krajih bo večinoma suho, drugod bodo padavine, ki bodo popoldne slabele in marsikje prehodno ponehale. Meja sneženja bo večinoma nad okoli 1800 m nad morjem. Pihal bo zmeren do močan južni do jugozahodni veter, ki se bo čez dan še nekoliko okrepil.
V torek bo oblačno. Padavine se bodo zjutraj krepile in čez dan zajele vso Slovenijo. V vzhodnih krajih jih bo malo. Zvečer bodo slabele. Meja sneženja bo sprva visoko, proti večeru se bo spustila do nadmorske višine okoli 1100 m. Jugozahodni veter bo slabel.
V sredo bo sprva oblačno s padavinami. Hladneje bo, ponekod bo občasno snežilo do nižin. Popoldne bodo padavine od severovzhoda postopno ponehale.
V četrtek bo sprva suho, a že dopoldne se bodo na zahodu ponovno začele pojavljati padavine, ki se bodo popoldne širile proti vzhodu. Po nižinah bo večinoma deževalo.

11.12.2017

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27533

Informacije

Informacije