Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Voden ogled utrdb in predavanje

Zgodovinsko društvo Rapalska meja vabi na ogled utrdb Obrambne skupine Godovič in sklop predavanj na temo časa med obema vojnama 


V drugem delu srečanja nam bo v dvorani Gasilnega doma predstavljeno:

• Vodnik z največ izkušnjami v vodenju po zapuščinah rapalske meje nad Podbrdom, Jožko Dakskobler nam bo predstavil novo tematsko pot, ki bo obiskovalcem predstavila ostanke takratnega časa med Podbrdom, Robarjevim gričem na pobočju Porezna in Petrovim Brdom.

• predavatelj Aleš Žlebnik nam bo predstavil posebnosti Rupnikove linije na območju Radovljice.

• Raziskovalec zgodovine italijanske obmejne finančne straže na goriškem Michele Di Bartolomeo nam bo predstavil del svojih raziskav o italijanskih planinskih kočah na sedanjem Slovenskem ozemlju in njihova dejavnost v Julijskih Alpah obdobju 1918-1945.

• Grega Žorž nam bo predstavil lidar in njegovo uporabo.

Na koncu, v neformalnem delu srečanja, bo beseda tekla o novem Zgodovinskem društvu Rapalska meja, zamislih in idejah čim plodnejšega delovanja, o programu, ki bi povezoval čim več ljudi, ki nam je mar tudi za ta del zgodovine. 

Prisrčno vabljeni!
 

Zgodovinsko društvo Rapalska meja


Zbirno mesto bo pred gasilnim domom v Godoviču. Ker v vasi ta trenutek zaključujejo posodobitev cestne infrastrukture, za pomoč pripenjamo zemljevid z označenim dostopom.

  • V prvem delu srečanja bomo pod vodstvom Grega Žorža obiskali utrdbe Obrambne skupine Godovič. Vseh pet utrdb je v bližini, od gasilnega doma so oddaljene do enega kilometra.
  • Ogled nedokončanega železniškega tunela iz prve svetovne vojne bo vodila Anka Rudolf.
Hoja ne bo zahtevna, priporočamo pa dobro obutev (brezpotje, vlažna notranjost utrdb) in dobro svetilko. Pohodne palice niso nujne, za varnost je priporočljiva uporaba čelade. Ogled bo trajal do štiri ure.
Ob povratku v gasilni dom bomo poskrbeli za žejo in prazne želodce. Iz bližnje picerije nam bodo dostavili pice. Prispevke za nastale stroške bomo poravnali kar tam.
 

 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave
Značke:
informacije

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27671

Informacije

Informacije