Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 30.10.17

GRS v treh akcijah
Predviden razvoj vreme

Ob 16.50 si je pri sestopu iz Dobrče, občina Tržič, planinec poškodoval gleženj. Gorski reševalci GRS Tržič so poškodovanca oskrbeli ter prenesli v dolino.

Ob 10.21 je na planini Lašca, območje občine Tolmin, pohodnico obšla slabost. Gorski reševalci GRS Tolmin so jo prenesli do planine Polog, kjer jo je prevzela posadka s helikopterjem SV v spremstvu dežurne ekipe reševalcev HNMP in GRS ter jo prepeljala v šempetrsko bolnišnico.

Ob 11.27 so na območju Bavškega Grintavca in okolice, občina Bovec, gorski reševalci GRS Bovec pričeli z iskalno akcijo za pogrešanim planincem. Omenjeni je pogrešan od 28. oktobra 2017. V pomoč je bila aktivirana tudi posadka s helikopterjem SV, ki je reševalce odpeljala na sedlo Kanja, od koder so pričeli z iskanjem. Pogrešanega planinca niso našli, z iskanjem bodo nadaljevali predvidoma jutri.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo precej jasno, nekaj več oblačnosti bo predvsem na severovzhodu. Šibka burja na Primorskem bo dopoldne ponehala, v Prekmurju in deloma na Štajerskem pa bo popoldne pihal severozahodnik. V torek bo na zahodu zmerno, občasno pretežno oblačno. Drugod bo večinoma sončno. V sredo bo zmerno, ponekod občasno pretežno oblačno. Zjutraj bo ponekod slana. V četrtek bo na vzhodu sončno, drugod pa zmerno do pretežno oblačno. Zapihal bo jugozahodni veter. Malo topleje bo.

30.10.2017

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27643

Informacije

Informacije