Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 22.10.17

GRS v dveh akcijah
Predviden razvoj vreme

Ob 12.11 si je planinka na poti proti Lubniku, občina Škofja Loka, poškodovala ramo. Reševalci GRS Škofja Loka so planinko prepeljali v dolino, kjer so jo predali reševalcem NMP Škofja Loka.

Ob 12.29 se je v bližini doma na Kališču v občini Preddvor poškodoval pripravnik za alpinista, ki je padel z višine na trtico. Po poškodovanega je poletel helikopter LPE z dežurno ekipo HNMP na Brniku. Prepeljali so ga v SB Jesenice.

Ob 12.33 si je planinka pod domom na Krvavcu, občina Cerklje na Gorenjskem, poškodovala nogo. Reševalci GRS Kranj so jo oskrbeli in transportirali do spodnje postaje žičnice Krvavec, kjer so jo predali v domačo oskrbo.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo oblačno. Zjutraj bo na zahodu začelo deževati, padavine bodo čez dan zajele vso državo. Predvsem v južni Sloveniji bodo tudi nevihte s krajevnimi nalivi. Zapihal bo okrepljen severni do severovzhodni veter, na Primorskem popoldne zmerna do močna burja. Meja sneženja se bo proti večeru spustila do nadmorske višine okoli 1200 metrov, v noči na ponedeljek pa tudi pod 1000 metrov. Ponoči bodo padavine slabele in se umikale proti vzhodu. Zjutraj bo le še ponekod ob meji s Hrvaško na vzhodu občasno rahlo deževalo. Burja na Primorskem bo ponehala.
V ponedeljek dopoldne se bodo oblaki na zahodu ter ponekod na Gorenjskem trgali. Drugod bo oblačno, ponekod ob meji s Hrvaško na vzhodu bo čez dan občasno še možen rahel dež. Predvsem v Prekmurju in deloma na Štajerskem in Koroškem ter na Gorenjskem vzdolž Karavank in Kamniških Alp bo še pihal severni veter.
V torek in sredo bo zmerno oblačno in suho vreme. Severni veter se bo v torek spet nekoliko okrepil in v noči na sredo ponehal.

22.10.2017

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27637

Informacije

Informacije