Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Pogrešanega

Delo/Kronika - STA: ... našli mrtvega - Med hojo po grebenu Brane mu je spodrsnilo,  Večer

... pri tem pa je po strmem skalnatem pobočju padel v globino.

Kamnik - V vzhodni steni Krajne peči na območju Kamniško-Savinjskih Alp so danes našli mrtvega planinca, ki so ga pogrešali od včeraj. Okoli 9. ure zjutraj se je odpravil v gore in se okoli 13.30 javil svojcem izpod vrha Brane. Od takrat dalje ni bil več dosegljiv na telefon, niti se ni vrnil domov.

Okoli 22. ure se je zato začela iskalna akcija. Kamniški gorski reševalci so se razdelili v dve skupini in se odpravili na območje Brane. V iskanje so vključili tudi policiste, zjutraj pa se je reševalni službi pridružila še posadka s helikopterjem Slovenske vojske.

Ponesrečenega planinca so danes okoli 15. ure našli mrtvega, njegovo truplo pa pripeljali v dolino. Na kraju so ugotovili, da je pogrešanemu planincu med hojo po grebenu Brane zdrsnilo, pri tem pa je padel v globino po strmem skalnatem pobočju, kjer je obležal in zaradi poškodb na kraju umrl, so sporočili s policije.


Pogrešanega planinca našli mrtvega v Kamniško-Savinjskih Alpah

vecer.com, Kronika - 13.10.2017: Od četrtka pogrešanega planinca so danes našli mrtvega v vzhodni steni Krajne peči na območju Kamniško-Savinjskih Alp, so sporočili iz uprave za zaščito in reševanje.

Kot so pojasnili na Policijski upravi Ljubljana, se je pogrešani v četrtek okoli 9. ure odpravil v gore na območje Brane - Katanski greben, od koder se je okoli 13.30 javil svojcem izpod vrha Brane. Od takrat pa ni bil več dosegljiv na telefon, niti se ni vrnil domov.
V četrtek okoli 22. ure se je na območju Kamniško-Savinjskih Alp začela iskalna akcija pogrešanega planinca. Gorski reševalci Gorske reševalne službe Kamnik so se razdelili v dve skupini in odpravili na območje Brane. V iskanje so se vključili tudi policisti.
Zjutraj se je reševalni ekipi pri nalogi pridružila tudi posadka s helikopterjem Slovenske vojske. Ponesrečenega planinca so danes okoli 15. ure našli mrtvega in prepeljali v dolino.
Na kraju so ugotovili, da je pogrešanemu planincu med hojo po grebenu Brane zdrsnilo, pri tem pa je padel v globino po strmem skalnatem pobočju, kjer je obležal in zaradi poškodb na kraju umrl, so sporočili s policije. Dogodek ima po navedbah policije znake gorske nesreče. O ugotovitvah bodo obvestili tožilstvo. (STA; spletno urednistvo)
 

  13.10.2017 20:06

Fotografija je simbolična. Foto: Jure Eržen

1 komentarjev na članku "Pogrešanega"

Aleš Pustovrh,

Ob tem tragičnem dogodku se želimo svojci zahvaliti gorskim reševalcem, ki so pomagali pri iskanju. Čutimo veliko hvaležnost in spoštovanje do ljudi, ki so ob desetih zvečer prišli v Kamniško Bistrico in nemudoma začeli z akcijo ter bili ob dveh ponoči na vrhu Brane - in to po normalni smeri in Bosovi grapi. Nekateri od njih so šli zjutraj naravnost v službo, drugi na helikopter in nazaj v iskanje, tretji pa so kljub utrjuenosti iskanje nadaljevali na terenu pod stenami Brane, kjer so ga popoldne pod Šijo tudi našli. Brez njihovega napora bi verjetno ostal pogrešan še dolgo časa.

Hvala vsem, ki so na kakršen koli način pomagali v akciji.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije