Uredništvo: info@planid.org
komentarji
| Registracija

Sernčeva skala

Vecer.si 02.10.2017
Na plezanje na Sernčevo skalo v Fram

 

ponedeljek, 2. oktober 2017, ob 13:59, Bruno Fras, ogledov: 347

Večer v nedeljo, Podravje - Barbara Bradač: Na plezanje na Sernčevo skalo v Fram.

Svoje plezalne sposobnosti lahko zainteresirani preizkusijo tudi na osemmetrski skali, ki ima deset plezalnih smeri.

Pred nekaj leti so člani lokalnega planinskega društva uredili plezalno steno Sernčeva skala nad gasilskim domom v Framu. Lastnik zemljišča, na katerem stoji skala, je Miran Sernc. Po njem je skala tudi dobila ime. Stena je visoka osem metrov in ima deset plezalnih smeri različnih težavnostnih stopenj.
"Za ureditev plezalnih smeri v tej skali smo se odločili zato, da članom omogočimo, da se poleg plezanja na umetni plezalni steni, ki je v Osnovni šoli Fram, lahko preizkusijo tudi na naravni steni," pojasnjuje Jože Bobovnik, predsednik Planinskega društva Fram. Prav tako se lahko na skali izvajajo vaje in izobraževanja o varovanju plezalcev. In ker je skala lahko dostopna, jo uporabljajo tudi člani alpinističnih odsekov.
V Planinskem društvu Fram se trudijo predstaviti skalo tako članom društva kot drugim občanom občine Rače - Fram, zato so ob prazniku krajevne skupnosti Fram, ki je bil prejšnji teden, v društvu organizirali dan plezanja na Sernčevi skali. V plezanju so se lahko preizkusili torej tisti, ki jih to zanima in bi radi vedeli, ali je to zanje primerno. V društvu so poskrbeli za strokovno vodenje, prav tako pa za ustrezno opremo.

Barbara Bradač

Foto: Arhiv PD Fram

Oznake: PLE
eXTReMe Tracker