Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Balkanski uvod

PZS - Manca Čujež: ... v svetovno mladinsko prvenstvo Innsbruck 2017

Vse poti mladih športnih plezalcev vodijo v Innsbruck, ki med 30. avgustom in 10. septembrom gosti svetovno mladinsko prvenstvo (SMP) v športnem plezanju. Balvanski in hitrostni del sta že mimo, žal brez slovenskih finalistov, mlade tekmovalce čaka še svetovno prvenstvo v težavnosti.

Svetovno mladinsko prvenstvo v Innsbrucku je glavni cilj letošnje sezone slovenske mladinske reprezentance v športnem plezanju, ki deluje pod vodstvom selektorja Anžeta Štremflja in trenerja Domna Švaba. Prvenstvo ima letos še dodatno težo, ker se bodo tekmovalci nekaterih starostnih kategorij na osnovi rezultatov v kombinaciji potegovali za nastop na mladinskih olimpijskih igrah Buenos Aires 2018.

SMP Innsbruck 2017 so začele balvanske preizkušnje, na sporedu 31. avgusta ter 1. in 2. septembra. Med kadetinjami (do 18 let) je bila najuspešnejša Vita Lukan (ŠPO Radovljica), lani svetovna mladinska podprvakinja v balvanih, letos pa je z 8. mestom pristala tik pod pragom balvanskega finala. Lučka Rakovec (ŠD Proteus) je bila 12., Urška Repušič (ŠPO Kozjak) 25. in Lana Skušek (Črnuški AO) 33. Med starejšimi deklicami (do 16 let) je Dominika Kodra (PK Kamnik) dosegla 20., Letija Fajfar (AO Kranj) 24., Betka Debevec (PK Kamnik) 46. in Lucija Tarkuš (AK Slovenska Bistrica) 51. mesto.

V fantovski kadetski konkurenci se je na balvanih najbolje odrezal Kilian Čop (Šaleški AO) na 13. mestu, Maks Bogolin (Črnuški AO) je bil 43. in Luka Potočar (ŠPO Radovljica) 47. Matic Kotar (ŠD Proteus) je bil med mladinci (do 20 let) 29., med starejšimi dečki je Aljaž Resnik (PK Kamnik) osvojil 33., Andrej Polak (PK Kamnik) 45. in Lan Moscha (ŠPD Korenjak) 49. mesto.

Slovenski mladinci so se v Avstriji preizkusili tudi v hitrostem plezanju, na sporedu 3. in 4. septembra, a brez vidnejših rezultatov. Ker bodo olimpijske igre potekale v vseh treh disciplinah, v prihodnji sezoni načrtujejo v program dela vključili tudi trening hitrosti.

Tekmovalce z vsega sveta čaka še preizkušnja v težavnostnem plezanju s kvalifikacijami 5. in 6. septembra ter polfinalom in finalom 7. in 8. septembra.
Slovenska mladinska reprezentanca ima v rokah kar nekaj adutov. Med kadetinjami so si nastop v polfinalu zagotovile vse slovenske tekmovalke: Vita Lukan, 3. v kvalifikacijah, Lučka Rakovec, Lana Skušek (po kvalifikacijah si delita 17. mesto), Mia Krampl (21.) in Urška Repušič (25.). Med starejšimi deklicami sta se v polfinale uvrstili Letija Fajfar in Maja Majcen (ŠPO Celje Matica), 9. oz. 15. v kvalifikacijah; Betki Debevec na 27. in Luciji Tarkuš na 29. pa se je polfinale za las izmuznilo. V polfinale je med kadeti s 5. rezultatom kvalifikacij napredoval Luka Potočar, tekmo so že končali Maks Bogolin (48.), Klemen Novak (AO Kranj, 51.) in Kilian Čop (65.). Kvalifikacije mladinske kategorije do 20 let, v kateri nastopata Tjaša Slemenšek (Šaleški AO) in Matic Kotar, še potekajo.

Manca Čujež 

06.09.2017 16:20
Balvanski uvod v svetovno mladinsko prvenstvo Innsbruck 2017


Vir: Facebook Slovenia Junior Climbing Team

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27643

Informacije

Informacije