Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Za 18 let

RTV SLO Val 202 - Rok Kuželj: ... se mi vse prehitro dogaja - Ime tedna: Janja Garnbret

Ime tedna je Janja Garnbret, športna plezalka, ki je na evropskem prvenstvu v balvanskem plezanju osvojila srebrno medaljo

Ime tedna je postala Janja Garnbret, športna plezalka, ki je na evropskem prvenstvu v balvanskem plezanju v Münchnu osvojila srebrno medaljo in si z njo prvič v članski konkurenci zagotovila tudi naslov evropske prvakinje v kombinaciji. Drugo mesto je osvojila tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala v balvanih.

Začela sem plezati, ko sem bila stara šest let, po omarah, drevesih in vratih. Ko sem prišla na steno, nisem mogla nehati.”

Stara je šele 18 let, pa je že osvojila kar nekaj naslovov in medalj na velikih tekmovanjih. “Malo se mi zdi, da se mi kar vse skupaj prehitro dogaja.”

“Vsak dan po šoli imam trening, ki traja od tri do štiri ure. Takrat moram odmisliti vse drugo.”

Kandidata sta bila tudi:
Ludvik Husu, jamar, ki je po naključju naletel na izjemno odkritje. V kraški jami blizu Sežane je našel ostanke kosti bizona, divjega konja in tura, ki naj bi po mnenju arheologov segali v čas največje ohladitve, ko je bil severni Jadran morda velika slana puščava.
Peter Movrin, modni oblikovalec, ki je po sodelovanju z Lady Gaga in Beyonce oblekel še eno glasbeno zvezdnico. Na nedavnem koncertu na Japonskem je njegovo kreacijo nosila islandska vokalistka Björk.

 20.08.2017
RA Slovenija, Val 202: poslušajte >

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27533

Informacije

Informacije