Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 16.08.17

GRS v osmih akcijah
Predviden razvoj vreme

Ob 13.31 je pri sestopu na planini Zgornja Krma, občina Gorje, omagala planinka. Gorski reševalci GRS Mojstrana in dežurna ekipa GRS Brnik so onemoglo planinko na kraju oskrbeli in s helikopterjem Slovenske vojske prepeljali v Bolnico Jesenice.

Ob 16.03 je pri vzponu na planini Konjščica, občina Bohinj, omagal planinec. Gorski reševalci GRS Bohinj in dežurna ekipa GRS Brnik so onemoglega planinca na kraju oskrbeli in s helikopterjem Slovenske vojske prepeljali v Bolnico Jesenice.

Ob 13.10 so na težko dostopnem terenu ob gozdni poti Potok-Vranja peč, občina Kamnik, svojci našli dlje časa pogrešanega moškega z zlomljeno nogo. Posredovali so gorski reševalci postaje GRS Kamnik, ki so moškega prenesli do reševalnega vozila. Reševalci NMP Kamnik so ga oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 16.23 je pri izviru reke Kamniške Bistrice, občina Kamnik, oseba padla z mostu in se poškodovala. Posredovali so gorski reševalci postaje GRS Kamnik, vendar njihova pomoč ni bila več potrebna, saj so očividci sami prenesli poškodovanega do reševalnega vozila. Reševalci NMP Kamnik so ga oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 11.44 se je na reki Soči pod naseljem Trnovo ob Soči, občina Kobarid, pri spustu s kajakom poškodoval nemški kajakaš. Reševalci postaje GRS Tolmin in NMP ZD Tolmin so ga oskrbeli in pripravili za helikopterski prevoz. S pomočjo vitla ga je Dežurna enota GRZS Brnik dvignila v helikopter Slovenske vojske, ki ga je prepeljal na zdravljenje v UKC Ljubljana.

Ob 11.52 so člani GRS Tolmin oskrbeli in pripravili za helikopterski prevoz poškodovanega padalca, ki je padel pod vzletiščem Kobale, občina Tolmin. S pomočjo vitla, v lebdečem stanju, ga je Dežurna enota GRZS Brnik dvignila v helikopter Slovenske vojske in ga prepeljala na zdravljenje v UKC Ljubljana.

Ob 17.12 je bilo prejeto obvestilo o jadralnem padalcu, ki je obvisel na drevesu na severnem pobočju Kobariškega Stola. Člani GRS Bovec so padalca varno spustili na tla in ga prepeljali v dolino.

Ob 10.28 je v cerkvi nad Gozd Martuljkom, občina Kranjska Gora, občana obšla slabost. Gorski reševalci GRS Kranjska Gora so nudili pomoč reševalcem NMP Jesenice pri oskrbi obolele osebe do prihoda dežurne ekipe HNMP Brnik, ki je obolelo osebo s helikopterjem Slovenske vojske prepeljala v UKC Ljubljana.

Predviden razvoj vremena

V sredo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe in nevihte. Zapihal bo severni do severovzhodni veter, zvečer na Primorskem šibka burja.
V četrtek bo dopoldne ponekod zmerno oblačno, popoldne pa bo večinoma sončno.
V petek bo večinoma sončno.
V soboto se bo postopno pooblačilo, popoldne se bodo začele pojavljati plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale tudi v noč na nedeljo.

16.08.2017

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27537

Informacije

Informacije