Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 14.08.17

GRS v sedmih akcijah
Predviden razvoj vreme

Ob 10.29 so reševalci GRS Bohinj in helikopter LPE z dežurno ekipo za reševanje v gorah pod Viševnikom v občini Bohinj nudili pomoč planincu, ki ga je obšla slabost. Dvignili so ga v helikopter in prepeljali v SB Jesenice.

Ob 15.19 se je pod vrhom Kepe, občina Kranjska Gora, zaplezala planinka. Reševalci GRS Mojstrana so zaprosili za pomoč posredovanje helikopterja LPE v spremstvu dežurne ekipe za reševanje v gorah. Le ta je odletel do planinke in jo varno prepeljal v dolino.

Ob 16.27 je pri plezanju v severni steni Triglava plezalcu padla skala na nogo in ga poškodovala. Reševalci GRS Mojstrana so zaprosili za pomoč posredovanje helikopterja LPE v spremstvu dežurne ekipe za reševanje v gorah, ki so poleteli do poškodovanca in ga prepeljala v SB Jesenice.

Ob 19.04 sta se na pobočju Kokrške Kočne, občina Preddvor, zaplezala dva planinca. Posredovali so reševalci GRS Kranj in dežurna ekipa za reševanje v gorah. Ob pomoči helikopterja LPE so ju nepoškodovana prepeljali v dolino.

Ob 17.26 se je skupina planincev izgubila na območju planine Razor, občina Tolmin. Reševalci GRS Tolmin so izgubljene planince našli in jih pospremili v dolino.

Ob 11.28 si je v kanjonu potoka Fratarica v Logu pod Mangartom, občina Bovec, mlajša oseba zlomila nogo. Posredovali so reševalci GRS Bovec, ki so poškodovano osebo na kraju nesreče oskrbeli, jo prenesli na primernejše mesto, nato so jo dvignili v helikopter LPE, ki jo je v spremstvu dežurne ekipe za reševanje v gorah prepeljal v SB Jesenice.

Ob 13.07 se je v Logu pod Mangartom, občina Bovec, motorno kolo zaletelo v zadnji del osebnega vozila, pri čemer sta motorist in sopotnica padla in se poškodovala. Najprej so na kraju nesreče posredovali reševalci GRS Bovec, ki so se nahajali v bližini, nato pa gasilci PGD Bovec, do prihoda reševalcev NMP ZD Tolmin. Poškodovani osebi sta bili z reševalnim vozilom in reševalnim vozilom gasilcev PGD Bovec prepeljani na nadaljnje zdravljenje.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo povečini sončno, občasno ponekod zmerno oblačno.
V torek bo pretežno jasno.
V sredo in četrtek bo sončno z občasno povečano oblačnostjo in vroče, popoldne lahko predvsem v severni Sloveniji nastane kakšna nevihta.

14.08.2017

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27537

Informacije

Informacije