Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 10.08.17

GRS v akcijah
Predviden razvoj vreme

Ob 5.55 so na planini Konjščica, občina Bohinj, posredovali gorski reševalci postaje GRS Bohinj, kjer si je planinka na planinski poti, zaradi zdrsa zlomila roko. Poškodovano so imobilizirali in pripravili na transport z nosili. Z nosili so jo prenesli do planine Konjščica in nato s terenskim vozilom odpeljali v bolnico Jesenice.

Ob 10.15 sta se pod Češko kočo, občina Jezersko, zaplezala dva planinca. Posredovali so gorski reševalci postaje GRS Jezersko in policijski helikopter z ekipo GRS na letališču Brnik. Oba nepoškodovana planinca so rešili iz stene s helikopterjem in ju prepeljali na varno.

Ob 10.53 je v Dolški Škrbini, občina Jezersko, padel alpinist. Posredovali so gorski reševalci GRS Jezersko in dežurna ekipa GRS Brnik s policijskim helikopterjem. Poškodovanega alpinista so reševalci oskrbeli in ga s helikopterjem odpeljali v UKC Ljubljana.

Ob 17.10 je pri koči pri Triglavskih jezerih, občina Bohinj, padel otrok in se pri padcu porezal. Posredovali so gorski reševalci postaje GRS Bohinj in policijski helikopter z ekipo GRS na letališču Brnik. Otroku so na kraju dogodka nudili prva pomoč in ga s helikopterjem prepeljali v bolnico na Jesenice.

Predviden razvoj vremena

V četrtek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Nastajale bodo krajevne plohe in nevihte. Pihal bo južni do jugozahodni veter.
V petek bo spremenljivo do pretežno oblačno. Padavine, deloma nevihte, bodo zajele zahodne in osrednje kraje ter se postopno širile proti vzhodu, kjer bo padavin malo. Proti večeru se bo prehodno delno zjasnilo.
V soboto bo sprva oblačno s padavinami, več jih bo v južnih krajih. Osvežilo se bo, ponekod bo zapihal severni veter. Popoldne se bo od zahoda delno razjasnilo.
V nedeljo bo večinoma sončno, ponekod bo še pihal severni veter.

10.08.2017

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije